måndag 19 december 2011

Sunnebloggen tar jul- och nyårsledigt

Sunnebloggen tar nu jul- och nyårsledigt. Vi är tillbaka första veckan i januari 2012. Då bloggar Daniel Westin, Sunnekillen som just nu bor i Bournemouth, England. Han pluggar sitt fjärde år på Anglo European College of Chiropractic.
God Jul och Gott nytt år!
Välkommen tillbaka:)

fredag 16 december 2011

Konditionsträning och skicross

Hej!!

Första passet idag så åkte jag och min kompis 3 timmar lugnt! Inte så farligt jobbigt, men det är bättre träning än vad man tror. Det är en bra konditionsträning det gör så att man orkar hålla ut länge och hjärtat blir bra tränat!

Beviset på de tre timmarna. ;)Trött Julia efter passet.
Trött Josefin och Julia efter passet ;)

Elin och Julia i väntan på julkalendern i morse.
Andra passet så körde vi skicross-stafett!! Skitkul!! jag och min lagkompis vann (av tjejerna... av två lag).

Skicross är när man kör en bana som innehåller hinder som till exempel slalom. Man kör inte så lång sträcka, den ligger på runt 500 meter. På den här stafetten så körde vi två olika banor två gånger. :)

/Josefin

onsdag 14 december 2011

Bruks levererar!

Hej!
Här uppe tränar vi hårt. Två pass om dagen på några timmar.

Idag har vi dansat bugg! Det var skitskoj, vi tjejer fick dansa i cirka två timmar eftersom vi är så mycket färre än killarna. Tiden gick väldigt fort så det gjorde inte oss något! :)

/Josefin

måndag 12 december 2011

Bruksvallarna!

Hej där!!
Just nu sitter jag på mitt rum uppe i Bruksvallarna! Det tog cirka fem och en halv timme hit och det är skönt att vara framme! :D
I helgen har jag packat för lägret, varit på lucia och bakat pepparkakor!

Så här fina blev pepparkakorna:

På rummet här i bruks med Elin och Julia!

/Josefin

fredag 9 december 2011

Solen skiner och det gör vi med!

Igår när vi skulle gå upp till skidtunneln för träning så var det riktigt underbart väder! En såndär riktigt vacker soluppgång!
Vi tog några bilder på den. ;)Men sen när vi skulle gå hem igen så var det helt plötsligt väldigt dimmigt, men vi var glada ändå! så vi tog lite hoppbilder för att visa hur glada vi var! ;)


Efter träningen så drog vi oss mot skolan, där väntade två lektioner och sedan cykla hem för att ta en fika med min syster!

En riktig härlig dag idag också! Nu ska jag öppna dagens lucka på min chokladkalender och mysa framför årets julkalender, vilken jag tycker ät riktigt bra! :D

//Josefin

torsdag 8 december 2011

Jag ser det snöar....

Första snön är nu kommen, och alla skidåkare är nu på topphumör!

Igår var jag på en väldigt intressant föreläsning som handlade om doping. Då fick vi veta lite överlag om vad som kan hända om man dopar sig.

Idag fick vi reda på att vi ska åka på läger nästa vecka till bruksvallarna! Vi var där för en vecka sedan också. Vi skulle egentligen ha åkt till Långberget nu men det var för lite med snö, Så det blev Bruksvallarna istället! Tror det kommer bli toppen även denna gång! :)

Vi tränade i Skidtunneln idag, det gick bra men vi längtar såklart väldigt mycket efter att få åka ute, vilket det inte är lång tid kvar tills vi får göra! :D

Det var allt från mig idag! // Josefin

tisdag 6 december 2011

Josefin Nilsson från Mallbacken presenterar sig

Hej jag heter Josefin Nilsson och är sexton år gammal. Jag går första året på Torsbys Skidgymnasium, vilket är dunderkul!

Jag kommer ursprungligen från lilla Mallbacken som ligger i Sunne kommun. Men är nu bosatt här i Torsby på vardagarna! Jag tävlar i skidor för klubben IK Fryken, som ligger i Lysvik.

Jag ska blogga här på Sunnebloggen i två veckor framöver. Jag ser fram emot detta och hoppas att ni vill läsa om vad jag gör och hur det är att gå på ett sportgymnasium.

/Josefin

fredag 2 december 2011

Ängenleden

Det finns många möjligheter till vandring eller kortare utflykter i Ängenområdet.
Alla vägar ...
Med karta kan man ströva fritt och söka sig upp på höjderna för att njuta av utsikten eller bara utforska landskapets rika växtlighet. Vill man ge sig ut på lite längre strapatser så finns flera leder som strålar samman här.

Längst av dom är Ängenleden, 16km som går i en vid båge runt Ängsjön. Den är kuperad och inte alltid helt lättillgänglig, så man behöver avsätta ordentligt med tid för att ta sig runt.
På Sunne kommuns hemsida finns en karta över leden, liksom över kommunens alla leder. Ett trettiotal sevärdheter samt rastplatser med bänkar och bord är utmärkta på kartan.
Till sidan om vandringsleder på sunne.se
Utsikt från Alma på Ängenleden
Det var den kände konstnären Sven Schutzer Branzén som var initiativtagare och pådrivare till Ängenledens tillkomst. Han rörde sig mycket i Ängsjöns omgivningar, där han uppskattade ljuset och hämtade motiv från den rikhaltiga floran. Sven var så hänförd av landskapet att han tyckte att det skulle komma fler naturälskare till del.
Efter flera år av rekognosering, planering och arbete så invigdes Ängenleden 1994. En pampig invigning med kommunalråd och Astrids djurparad.
Dammruin i Ängsälven
Vandringsleder kräver underhåll och marknadsföring. Av denna anledning är Sunne kommun nu en del av föreningen Värmlandsleder. Föreningens syfte är att att certifiera ett antal leder i länet så att de alltid är väl underhållna, uppmärkta och och försedda med permanenta rastplatser.
Förhoppningen är att både Ängenleden och Gruvrundan ska stå nyrustade till våren.
/Per-Arne Lundin