fredag 20 januari 2012

Astronomisk tipspromenad - Det är stjärnklart i natt…

Hej, nu är vi här ännu en gång.
I onsdags började vi berätta om hur programmet kan se ut under ett Star Party.
För att fortsätta där vi slutade efter småtimmarna på fredag natt och lite nattsömn så startar lördagen kl. 10:00 med invigning av årets VSP, Värmlands Star Party.
Därefter följer föreläsningar av olika slag som handlar om amatörastronomi.

Föreläsningar om amatörastronomi
Det kan handla om till exempel olika stjärnbilder, observationer runt enskilda stjärnor, namn och fakta runt de stjärnor som ingår i stjärnbilder. Det kan vara historik och dokumentation av astronomi, radioastronomi, planeter och galaxer. Information om olika förekommande observatorier, mytologin runt stjärnor, teleskopbygge, teknik, astrofotografering, stjärnhimmeln i andra länder, gamla hjälpmedel och material inom ämnet.

SAAF, Svensk AmatörAstronomisk Förening har sitt årliga årsmöte under lördagen och det förekommer också en astronomisk tipspromenad under eftermiddagen. Vi har även under ett par år tillbaka gjort ett besök på Fryksdalsobservatoriet hos Mats Ydestig i Lysvik och tittat på hans observatoriebygge, det blir Nordens största privatägda teleskop.

Hörs vidare om Värmlands Star Party.
Ingela o Gert

Värmlands Star Party i Lysvik är ett evenemang för alla som är intresserade av vår stjärnhimmel och äger rum i Berga hembygdsgård i Lysvik den 24-26 februari 2012 och är det 22:a i sitt slag.
Hela programmet hittar du här på SAAF´s webbplats

Inga kommentarer: