Malexander, en helt fantastiskt trevlig liten by

Sommaren -81 gick flytten ner till S i Kalmar. Trevlig kille och trevlig stad! Sökte och fick den lediga tjänsten som sekreterare på Kalmar Verkstads AB.
KVAB tillverkade järnvägsvagnar men hade även haft Tjorven, postbilen, i sin produktion. Minns någon den, tro? Hittade nya vänner, förstås - som jag fortfarande har kontakt med. Har däremot aldrig känt något trängande behov av att samla på just järnvägsvagnar.

Då och då åkte vi också upp till Malexander.
Nu tyckte jag plötsligt att den där hålan var riktigt trevlig och idyllisk, och sedan gick det fort. Hösten -82 hade vi byggt ett eget hus, sommaren -83 gifte vi oss och på den vägen är det, vi bor fortfarande kvar.  Numera tycker jag givetvis att Malexander är en helt fantastiskt trevlig liten by! Våra tre vuxna söner är idag också glada att de har fått växa upp och gå i skola här.

Här följer några naturbilder från Malexander:





Fram till 2001 jobbade jag i tur och ordning på Sparbanken och på BT i Mjölby samt på Sparbanken och Boxholm Stål i Boxholm. Är fortfarande osäker på om det är mitt fel att samtliga företag antingen har bytt namn eller blivit uppköpta under tiden eller efter det...

2001 köpte mannen och jag ett gammalt café där vi nu driver ett litet hotell med restaurang sommartid. Självklart tar vi även emot gäster under vår och höst, efter beställning. Trevliga gäster gör det till ett roligt jobb, och på något sätt så knyter det ihop vårt liv – det var ju i turistbranschen vi träffades. Övriga tider på året jobbar jag sedan 2005 för Bonnierförlagen.

”Malexander” säger ni, ”var det inte där, visst var det väl där som……….??”
Jo.  Fredagen den 28 maj 1999 är för evigt ett av de datum som skakade Sverige.

Hälsningar Helene Norrby

Här är några fler naturbilder från Malexander




Mosippa





Kommentarer

Populära inlägg