Lönearbetet

Cirka 4 dagar innan lönen syns på era konton så sänder vi lön. Många tror att det bara är att trycka på en knapp, men det är faktiskt lite mer att göra 😉

Visste ni att vi inte bara kör lön för Sunne kommun? Vi hanterar också lönerna för Sunne Fastighetsbolag och föräldrakooperativet Kalven.

Vi startar alltid lönekörningen med att göra flera olika kontroller och bearbetningar. Vi kontrollerar bland annat att kostnader går mot rätt konton och att inga felsignaler finns i systemet. Exempel på några bearbetningar och filer vi kör är arbetstidjournaler, semesterskuldslistor, AGI (arbetsgivardeklarationen) till Skatteverket, statistik till SCB, uppdateringar i den organisatoriska sekretessen som är det som styr behörigheter i Visma.



När vi gjort allt på checklistan kan vi skicka bankfilen till banken och inom några dagar så finns lönen på era konton. Bankfilen innehåller det som är inrapporterat i Visma och det är banken som betalar ut lön.

Efter att bankfilen har gått kan vi börja ”avsluta” löneperioden.
Det gör vi genom att kontrollera en fellista som går mot ekonomisystemet, vi tar ut sjukstatistik till ledningen, lämnar in statistik till SCB och rapporterar arbetsgivaravgifter till Skatteverket. 

Kommentarer

Populära inlägg