Kylan har kopplat sitt grepp

Inte nog med att solen nästintill aldrig skiner över oss under dessa vintertider, det är dessutom fruktansvärt kallt. Termometern har under en hel vecka visat den härliga temperaturen -15 till -25, tur för mig och tror även att bilen känner likadant att man har motor & kupévärmare.
Kylan har också dragit med sig en massa snö som har format landskapet till ett enda stort vykort. Personligen känns det lite försent i och med att jul/nyår redan har varit, nu ska det ju bara bli ljusare och varmare för var dag  som går men så är inte fallet just nu.
Men men det finns bra saker ändå, det är ju i alla fall väldigt fint och mysigt och så får man ju en bra ursäkt för att få sitta framför tvn i söffa med en te eller chokladkopp i handen.
Ett annat plus är ju att få snöra på sig skridskorna på någon härligt uterink. Här i Skellefteå finns det uterinkar princip överallt känns det som. Det finns några riktigt fina uterinkar där många ungdomslag tränar för att på så sätt få ännu mer träningstid.
Nordanå isbana i Skellefteå
Alla skolor har även dom spolat upp is på sina uteplaster. Det får en att tänka tillbaka på tiderna då man var liten när vaktmästare Inge Bood spolade upp isen på Skäggebergs grusplan. Många raster och gymnastiklektioner spenderades på den planen, fina minnen! Det finns inget bättre än att en fin vinterdag få snöra på sig ett par skridskor. Glida ut med polarna och bara njuta av vädret spela lite och må allmänt bra.
Det fina med vintern är att alla har liksom sin grej, gillar man inte att åka skridskor kanske man gillar alpint, skoter, pimpla fisk etc. det finns något för alla. Vad jag har hört så har kanske inte kylan men snön kommit hem till Sunne. Hoppas att vintern tar fart på allvar så att Finnfallet kommer igång och att alla skolbarn får åka på en mysig friluftsdag till Ängen för att åka pulka men framförallt äta våfflor!
/Stefan

Kommentarer

Anonym sa…
Tur du har en Ford Stefan! ;-)
/AK of S

Populära inlägg