Mentalt redo för match


Borta turné
Klockan 09.30 imorse landad vi på Falmark som är Skellefteås flygplats, vi har varit ute på en 3 1/2 dagars turné då vi mötte Jönköpingslaget Hv71 och Linköping HC. En trip som slutade med både besvikelse och glädje. Vi började vår resa tidigt på tisdag morgon med att packa in våra saker i bussen som skulle ta oss till Falmark. Där skulle vi sedan ta flyget till Arlanda, byta vidare mot Göteborg och bussa därifrån ner till Jönköping. En ganska så lång resdag, men man fick försöka så gott det gick att sova på bussen och flyget. Runt fyra tiden rullade bussen in i Jönköping och stannade på Scandic så vi kunde slänga i oss mat och fylla på alla depåer inför matchen.
Man brukar säga att matchen börjar 19.00 då pucken släpps men igentligen så drar ju allt igång på allvar 17.00 alltså två timmar innan matchstart. Då har vi ett sista snack om hur vi ska gå tillväga för att vinna matchen. Under dessa två timmar värmer man upp på sitt egna sätt så man är och känner sig mentalt redo för match. Jag personligen brukar lira lite boll som är rättså populärt, vi är ca 6-7 stycken i laget som brukar göra det. 18.20 - 18.40 har man matchvärmning på is. Då har man som sagt 20 minuter på isen för att köra några övningar så man kommer igång med åkningen och känner att utrustningen sitter på plats mm. Resterande 20 minuter spolas isen så den blir bra igen och sedan har hemmalaget sitt inro och lineup mm. När allt det är klart så ska klockan stå på 19.00 och då kör man!

Tyvärr så gick inte matchen mot Hv71 enligt våra planer och förhoppningar. En tung torsk där vi inte alls var nöjda efter slutsignalen. Därför hoppar vi den och rullar vidare istället. Onsdagen tränade vi i Jönköping innan vi packade grejerna och rullade uppåt landet mot Linköping, en vad jag tycker är en väldigt fin och mysig stad. Det är inte så vanligt att man hinner se så mycket utav städerna som man spelar i eftersom man har så lite tid över till annat än just matchen. Men den här gången fick vi en eftermiddag ledigt.
Jag och min rumskamrat John passade då på att ta en runda på stan och utforskade Linköping helt enkelt. Som sagt en mysig stad som var större än vad jag hade väntat mig. Många mysiga och fina caféer och en fin älvspromenad som jag kan tänka mig är härlig under sommartider ( Inte lika bra som sundet, det är svårslaget ).
Kvällen gick och dagen efter fick man koppla på hjärnan igen och förbereda sig för match. Den här gången fick vi dra längsta stråt och vinna med 2-4 och därmed bryta vår förlust trend och ta med oss tre poäng hem. När vi kom hem så körde vi ett konditionspass direkt, i och med det får vi ledigt ikväll och imorgon. Det ska bli gött att bara ta det lugnt och återhämta sig!
 

Vill passa på att tack för den här tiden på bloggen och vill även tacka alla som kom och kollade på Allstare matchen som arrangerades under jul i Helmia Arena. Otroligt kul att se att hockeyn fortfarande lever och jag hoppas att intresset ökar samt att det går bra för Sunne IK i alltrean!                                                                                                 
Ha det så gött hemma i Sagolika  // Stefan 

Kommentarer

Populära inlägg