Undersökningar, fältgrupper och disco

Som ANDT-samordnare har jag under våren bland annat haft samarbete med skola för att genomföra SuToHaMu-disco! Detta gick av stapeln i början av Maj och förhoppningsvis är detta något som kan få leva vidare framöver! Förra året genomfördes första SuToHaMu-discot sedan flera års uppehåll, och visionen vi har är att evenemangen ska få leva vidare.  

Till hjälp med detta så har vi en evenemangsgrupp i SuToHaMu-kommunerna så vi tillsammans kan hjälpas åt att genomföra evenemangen. Bland annat fick jag möjlighet att bli med till Hagfors tidigare i vår där de arrangerade ett disco på hotell Monica! Otroligt fint uppstyrt och välordnat arrangemang!  

 


Elever i årskurs 9 samt 2:orna på gymnasiet fick under hösten svara på en enkät som region Värmland skickar ut vartannat år som heter Elevers Drogvanor. Under våren har jag tagit hjälp utav Linda Örnborg som jobbar som alkohol- och tobakshandläggare i kommunen och vi har varit ut till elever på gymnasiet samt högstadiet får att diskutera deras syn på resultaten.  

Det gav mycket fina diskussioner och ett fint underlag att jobba vidare på!  



I Sunne har vi även en fältgrupp och vi ses ca 2 gånger per år. I våras hade vi ett möte för att förbereda årets nattvandringar. Två är redan genomförda och i år får vi hjälp utav föreningslivet som tillsammans med representanter från fältgruppen, nattvandrar vid utvalda tillfällen för att säkra upp så att ungdomarna kan ha kul på ett tryggt sätt!  

Under Fryksdalsdansen som går av stapel den 26-27/7 är vi ute och nattvandrar, samt att vi även i år kommer att erbjuda Blås grönt i samband med entré på Fryksdalsdansen! Ungdomarna får då möjlighet att blås för att uppvisa nykterhet vid entré och blåser även sen när de ska gå ut. De som då blåser grönt får en slant tillbaka i form av Sunne Presentkort! Riktigt bra upplägg som kan motivera att stå emot att dricka alkohol. Tyvärr ser man en trend när man studerar resultaten av Elevers Drogvanor att det blivit en ökning gällande alkoholanvändandet hos minderåriga! Kom ihåg att våga prata med era barn om detta! De allra flesta ungdomar vill ha tydlig gränssättning när det gäller alkohol, och även annat såklart!  

Skulle det vara så att man som förälder önskar få stöd och hjälp i sitt föräldraskap, så finns det mycket hjälp att få! I Sunne kommun har vi otroligt kompententa familjebehandlare! Som ni kanske märker så har jag kollegor på många fronter i och med mitt jobb, och det är fantastiska medarbetare som finns inom kommunen!  

Kommentarer

Populära inlägg