Pär Skinnargård presenterar sig

Hej
Min son Ville, 12 år, frågade mig om jag visste vad en blogg var och han tyckte nog inte att det var någon bra ide att hans pappa skulle skriva några texter i en blogg.
”- Kan någon ens vara intresserad, frågade han? ”
”- Vi får väl se, svarade jag”

Då har turen att skriva några texter i Sunnebloggen kommit till mig, Pär Skinnargård.
Jag bor sedan 15 år tillbaka i Forshaga med min hustru Anna och vår son Ville.
Jag har också två utflugna styvdöttrar och två barnbarn.

Jag har alltid arbetat inom skogsbruket även om mina yrkesroller varierat med åren. Nu, och de senaste 23 åren har jag varit VD för Nykvist Skogs AB, vilket innebär att jag leder ett företag som sysselsätter ca 25 personer. Vi har 9 egna anställda och övriga är entreprenörer som arbetar åt oss. Det är åkerier med lastbilar, skördare, skotare och grävmaskiner. Mer om dessa olika professioner i ett senare inlägg. Vi hjälps åt att skapa ett paket som privata skogsägare gillar. Andra arbetsuppgifter är att köpa virke av privata skogsägare samt att sedan sälja detta virke till olika skogsbolag i Sverige och Norge.

Även på min fritid spenderar jag mycket tid i skogen tillsammans med familjen. Vi gillar att ta tillvara den rikedom som skogen innebär av svamp och bär. Skogen är även en plats att tanka energi och fylla på med kraft, som är viktig för mig. Vi gillar att röra på oss, vintertid i form av skidåkning på både på längden och tvären. Sommartid snör vi på oss vandringskängorna, eller tar en cykeltur med mountainbiken.

I några kommande inlägg kommer jag göra mitt bästa för att intressera dig som läsare och skriva om ämnen som inte bara berör mig, utan de allra flesta som gillar att ta tillvara vår vackra natur. 
Självklart vore det roligt att om du ville kommentera nått inlägg, inte minst för att överbevisa min son!

 //Pär Skinnargård

Kommentarer

Populära inlägg