Skogen är framtidens arbetsplats

Ville Skinnargård, framtidens skogsägare 




















Skogsbruket står inför en god framtid då det är en förnyelsebar resurs.
Redan idag är skogen som en grön motor som driver vårt land framåt likt oljan är för Norge. Skillnaden för oss i Sverige är att vår motor är grön och förnyelsebar.

Vi ska använda skogen till i snart sett allt, inte bara som byggmaterial, utan även som pappersmassa, och energikälla. Vi ser till och med att man idag använder skogen som drivmedel, och nu även som kläder, som vi sett flera gånger på Nobelfesten.

Jag har nu hållit på inom skogsbruket i 30 år och märker att förändringen går snabbare och snabbare, och då är det också viktigt att vi hänger med i utvecklingen av hur vi brukar vår skog, både när det gäller miljö och ekonomi.

Vid några tillfällen har jag besökt skogsföretag i andra länder och man märker då att Sverige anses som en förebild när det gäller skogsbruk och skogsindustri. Vi exporterar inte bara produkter från skogen utan även teknik och kompetens.

Det som är viktigt för att lyckas i framtiden är att vi skapar en attraktiv arbetsplats som gör att många killar och tjejer väljer att satsa på att arbeta med Sveriges gröna guld. Satsar man på denna bransch kan man få arbete i hela världen. Själv har jag blivit erbjuden arbete i både Tyskland och Canada.

Jag vill hävda att vi har världens bästa skogsbruk då jag anser att Sverige har byggts upp mycket tack vare vår naturtillgång skogen, och vi har den fortfarande kvar. Vi måste bli bättre på att förstå vilken resurs skogen är, och vilka möjligheter vi äger. Det är inte alla länder som har samma förutsättningar för framtiden som vi har i Sverige.

/Pär Skinnargård

Kommentarer

Populära inlägg