Får vi ha kvar det vackra i världen?

Hej!
Jag heter Birgitta Büki och ska blogga här i två veckor.
Jobbar inom verkstad, har två ganska vuxna barn, gillar blommor, böcker, katter och det mesta som är grönt.

Jag har börjat fråga mig själv vad jag kan göra som privatperson för att hjälpa till att bromsa uppvärmningen av planeten. Som vanlig person känner man sig ganska maktlös när man ser hur våra politiker ignorerar frågan och säger att det får ”marknaden” lösa.

Expert på området är jag inte. Jag har bara läst lite böcker och snappat upp saker i olika media, men jag har insett att de flesta vanliga människor inte vet vad som håller på att hända. För om alla visste och verkligen förstod, så skulle vi inte vara där vi är idag, med skenande utsläpp av växthusgaser, utan vi skulle ha vänt utvecklingen för flera år sedan.

Får vi ha kvar det vackra i världen? Foto: Elsa Sundkvist


Därför tror jag att vi alla behöver prata mer om saken, för om man pratar om det så börjar man tänka mer och då kanske man börjar fråga sig om den där flygresan till Thailand verkligen är nödvändig, eller behöver jag verkligen en ny mobil när den gamla fortfarande fungerar utmärkt, eller kan jag samåka med grannen till jobbet?

Då frågan om att blogga för Sunne kommun dök upp på julbordet var jag därför ovanligt snabb att säga javisst, om jag får skriva om miljö så ställer jag upp!

Allt vi gör är viktigt, även om det bara handlar om att sortera soporna eller ta cykeln till affären istället för bilen, tro inte på dem som säger att du inte kan göra något, tänk på att det är dina barn och barnbarn som kommer att få stå med eländet om du inte gör något.

Det var allt för nu! / Tant Grön

Kommentarer

Populära inlägg