Från kulturskolan till Balettakademien i Göteborg

Min väg till att bli musikalartist

När man är ute och jobbar som sångare/dansare/musikalartist så är det väldigt många människor som frågar vilken utbildning man har. Min utbildning startade redan i Sunne som åttaåring skulle jag säga.

Kören Småstjärnorna

Jag sjöng i många år i en kör som kallades ”Småstjärnorna” i Sunnes kulturskola och tog i tonåren även upp solosång på min agenda. Allt detta leddes av samma underbara sånglärare, Ingrid Esbjörnsson Hedlund eller ”Mimi” som hon alltid kallades av oss småstjärnor. På Sunnes kulturskola hittade jag mycket av min sång och jobbade mig igenom alla mina pubertetsskrik för att hitta min röst.

Första musikalen Cats

Men min utbildning slutade inte där för jag behövde mer! Så jag förde vidare min törst för musiken till Estetiska skolan Arvika, Stage & Peform. Där fick jag redan första året göra min första musikal ”Cats” och fick även upp mina ögon för allt annat musiken har att erbjuda, som instrument, dans, musikteori och mycket mer! Och under ledning av fantastiska lärare och rektorer så gick jag ut som en helt ny människa, som en artist.

Dock så var inte min resa efter kunskap över än! Jag ville veta mer, lära mig mer och utvecklas så mycket jag kunde på vägen mot att bli vad jag längtade efter mest, en musikalartist. Så jag gjorde två år på Wendelsbergsfolkhögskola, musikteaterlinjen, för att bygga upp min teater vilket jag kände var min största svaghet.

Anton utanför Balettakademien i Göteborg
Direkt efter det så var det tre långa, hårda, men också extremt roliga år på Balettakademiens yrkesutbildning i musikal i Götelaborg! Och där slipade jag på alla de sista bitarna för att ta mig dit jag är idag!

Hoppas ni fått lite mer insikt i hur mycket tid och arbete det krävs för att bli musiker!
Au Revoir! Ses i nästa inlägg! //Anton Myrén

Kommentarer

Populära inlägg