Niagarafallen och Niagara-on-the-Lake

För några år sedan reste vi till Niagara-on- the-Lake. Det är en pittoresk stad i södra Ontario i Kanada.

Niagarafallen
Vi bodde på en mysig liten bed and breakfast där vi fick låna cyklar och utforska området. Niagara-on-the-Lake ligger mycket nära de kända Niagarafallen dit tusentals turister åker varje år.

Bed-and-breakfast
Utför de stora fallen rinner nästan tre miljoner liter vatten varje sekund.
Vattnet kommer från de fyra stora sjöarna Erie, Huron, Michigan och Superior.  Niagarafallen formades av glaciärer och består egentligen av tre vattenfall: Horseshoe Falls, Bridal Veil Falls och American Falls.

Maid of the Mist tar dig närmare fallen.
För den som vill komma närmare fallen kan man göra så genom att åka på färjan Maid of the Mist. Ombord erbjuds man regnjacka för att inte bli helt genomdränkt under färden.

Klimatet runt Niagarafallen är idealt för vinodling. Därför är det inte konstigt att även den lilla staden Niagara-on-the-Lake har över 20 vinerier.

Besök på vingård
Vi besökte ett av dem, Jackson-Triggs Niagara Estate Winery och njöt av både den guidade turen och vinprovningen. Detta vineri är främst känd för sitt icewine (isvin), där druvorna skördas och pressas frusna.

Lagringsfat
Niagara-on-the-Lake är också känd för sin Shaw Festival, efter George Bernard Shaw där teaterföreställningar äger rum varje dag från april till december.

Det var ett perfekt resmål för en långhelg, mycket trevlig och mycket avkopplande. 

Hälsningar Ingrid Sanders

Kommentarer

Populära inlägg