Fredrik älskar skogen och fjället












I helgen var familjen, inklusive vår hund Ozzy, på skidsemester i den riktigt genuina pärlan Fjätervålen i trakten av Idre. Det är EN lift upp på fjället, men oanade möjligheter på vägen ned. 

Telemarkåkning

Det var i Fjätervålen som jag kom igång med Telemarkåkning på riktigt. Jag och min fru var uppe på läger i slutet på 90-talet med ett gäng Göteborgare där vi under tre dagar fick testa på alla aspekter av Telemark. Hur man svänger, hur man böjer på knäna, positionen på överkroppen, trycket på lilltån. Till och med hur man åker telemark baklänges. Sedan dess har både hon och jag älskat att åka.

På skidsemester med familjen.









Det blir oftast Ski Sunne på kvällar och helger under vintern, men så ofta vi har möjlighet en tur norröver. Denna gång testade vi även på att ta en längdskidtur runt fjället Fjätervålen där Ozzy bitvis drog åt rätt håll. Det var strålande sol och vi var i princip helt ensamma i perfekta spår. Kunde inte bli så mycket bättre!

Ozzy drog bitvis åt rätt håll.











Springer längre och lugnare

Löpning är också något som jag fastnat för. Har alltid sprungit ända sedan jag var liten. Skulle jag till garaget och hämta något så sprang jag dit, trots att det bara är 50 meter bort. Kan komma på mig själv ibland att springa när jag skall hämta något. 

Det blev lite terränglopp under grundskolan, men inte så mycket mer. Hade alltid löpningen som komplement till karaten, cyklingen och skidåkningen. Insåg när jag passerade 40 att det nog inte skulle bli några nya rekordtider på milen så började istället springa längre och lugnare. 

Har varit relativt skadefri och har succesivt ökat på distanserna. Under åren har jag passat på att köra några ultralopp(50 km eller mer) i närheten. Silverleden på en dag kan varmt rekommenderas! Gemytligt, familjärt och en otroligt fin bana över några fina toppar i Hällefors. 

Fjällmaraton

Även Idre fjällmaraton är ett av de finaste lopp jag sprungit. Dessutom flera gånger. Förra året hade de knåpat ihop en riktigt fin 84 km-bana från norska gränsen in mot Idre över Nipfjället och Städjan. Helt magiskt att få starta mitt i natten till en dalkullas kulande och ge sig iväg med pannlampa över fjället!

Kände mig otroligt pigg när jag kom i mål bara för att 10 minuter senare kräkas som bara den. Lyckligtvis gick det över och kvällen avslutades med middag och goda vänner.

 Fredrik har fastnat för löpning.









Hoppas ni haft en fin dag! 

Med vänliga hälsningar

Fredrik 

Kommentarer

Populära inlägg