Fredrik Stodne om livet i Sunne

Hej på dig!
Fredrik Stodne heter jag som kommer blogga kommande veckor. Jag är en 47-årig gift tvåbarnsfar, IT-företagare, som bor i Östra Ämtervik. 

Vem tror du då att jag är? Hur mycket säger ålder, yrke, familj och boende om vem man är? Jag hoppas ge dig en liten inblick i mitt liv och det jag älskar.

Fredrik Stodne bor i Östra Ämtervik.


 









Jag bor idag i samma kommun, på samma plats, ja till och med i samma hus jag växte upp i. Är jag konservativ? Nej det vill jag i alla fall inte vara. Jag försöker vidga mina vyer genom att lyssna och försöka förstå andra perspektiv och lära mig nya saker. 

Ett nytt område som jag fått lära mig mycket om genom min dotter är ridsport. Visste du att ridsport är Sveriges näst största idrott efter fotboll sett till antal utövare? Det är för att det är en sport som 4-åringar likväl som 84-åringar kan utöva.  

Det jag tycker är så intressant med ridsport är interaktionen mellan ryttare och häst. Ett samspel som är svårt att hitta i någon annan idrott. Att ha balans, taktkänsla och tillsammans med hästen välja väg och fart verkar fantastiskt! Det är visserligen hårt arbete att ta hand om hästen som bl.a kräver planering, ansvar, styrka och risktänkande. 

Min dotter började på ridskola vid 4 års ålder och har älskat det sedan dess. Hon håller mest på med hoppning och har precis skaffat en häst, ”Kudden”, som har rutin och som hon kan utvecklas med. 

Jag har tagit några lektioner själv på ryttarföreningen och varit med på turer med henne, men mest kör jag henne och Kudden på tävlingar. Det ger en enorm glädje att se henne sätta en runda som hon är nöjd med! Igår var vi i Åmål och hon blev förvånad själv när hon lyckades knipa en tredjeplats i 1-meters klassen. 

Ridsport är en stor del av
familjen Stodnes vardag.



 









Så även om jag inte själv utövar hoppning eller ridsport så är det en stor del av vår familjs vardag och något jag tycker om.

Med vänliga hälsningar 

Fredrik


Kommentarer

Populära inlägg