Från kaffekôpp till 100 barn i rörelse

...en blogg om lite allt möjligt, men mest om allt annat.













Augusti 2017 så fick jag en förfrågan från Pernilla i Västra Ämterviks IF om jag och min familj ville vara med på Kolsnäs för att visa upp föreningen och vilka olika idrotter vi höll på med inom VÄIF. Eftersom vi klurat lite på hur vi skulle kunna få barn i rörelse så nappade vi på idén.

Jag som själv haft en idrottskärriär inom cykelsporten i min ungdom, samt att hela min familj cyklar, så var valet lätt på vilken aktivitet vi skulle satsa på. Cykling så klart. Vi ville visa hur roligt det kan vara att cykla och vilken bra typ av motion det är, både för gammal som ung.

Men nu var det ju ungarna det gällde att rädda från Ipad och dataspelsträsket. Dom vuxna får så klart själv ta ansvar för sin egen vardagliga dos av motion.

Morgonen den 20 augusti så hade vi packat bussen med cyklar, hjälmar några hemmagjorda hopp, lite extra plankor, skruvar, skruvdragare, våra egna ungar Alva och Simon, ett glatt humör och kaffe såklart.

Vi byggde en enkel bana med lite olika svårigheter så som hopp, slalombana och den osynliga bron som kommer att följa med oss längre fram i bloggen och dyka upp lite här och där.

Under dagen på Kolsnäs lånade vi ut våra egna cyklar och hjälmar till alla som ville prova, även barnen lånade ut sina. På så sätt kunde vi aktivera allt ifrån 4-åringar och ända upp i vuxen ålder.

Vi märkte redan då att vi var något på spåret. Cykling var det som gällde den dagen och cykling skulle det fortsätta att bli, om än i oanade former och med just för dagen ett okänt antal barn och ungdomar.

/Magnus Hedlund

Kommentarer

Populära inlägg