När intresset och gamla kontakter skapar möjlighet till nya aktiviteter

Kul på två hjul kan väl egentligen bara sammanfattas som en succé och ett bevis på att ingenting är omöjligt, det behövs bara en ide från en person för att starta något men många engagerade människor för att fortsätta och fullfölja den. Så återigen tusen tack till ALLA ledare inom Väif cykel ni är bäst.

Vintern 2018 funderade jag mycket på om det gick att lära barn att åka snowboard, ha roligt och skapa en samlingsplats för alla åldrar. Jag hade ett mål att starta en snowboardklubb där vi skulle köra ungefär samma upplägg som KP2H (Kul på 2 Hjul, läs mer om det här). Men innan vi slog på stora trumman så bestämde jag mig att prova idén på min dotter samt några av hennes tjejkompisar. Sagt och gjort vi blev en liten grupp på sex st 9-åriga tjejer, fem av dom hade aldrig stått på bräda förut. Vilket passar bra för en skäggig man som gillar utmaningar och brinner för att få barn i rörelse.

Vi hade jätteroligt, skrattade med varandra och även åt varandra ibland, åt körrv och kexchoklad såklart, stämningen var på topp och vi såg alla fram emot nästa gång vi skulle träffas och lära oss att åka snowboard. Tjejerna lärde sig åka bräda och det var ett roligt sätt att umgås på, fick även bra feedback från föräldrarna.
Under våra träningstillfällen så kom det fram både barn och föräldrar som frågade var anmäler man sig till snowboardskolan? Jag fick snällt informera dom att detta gjorde jag helt privat för min dotter och hennes kompisar. Gött återigen ett bevis på att det fanns ett behov att fylla, rolig snowboardträning för barn och ungdomar.

Se där ja, det funkade ju kanon även på snowboard, nu gällde det bara att hitta några fler snowboardåkare att dela idén med, eller kanske ett litet test till innan man drar igång starten på en snowboardklubb. Steffe Andersson som jag jobbat med. Även han en inbiten och positiv snowboardåkare som också hänger mycket på Ski Sunne.

Vi tog en köpp kaffe i restaurangen och började spåna lite idéer och jag berättade om upplägget vi hade på KP2H. Hur vi vill att alla barn ska känna sig välkomna, sedda och även få höra sitt eget namn med något positivt. Berättade också hur vi försökt att ta bort instegströskeln för att få vara med på träningarna. Enkelt eftersom nästan alla har en egen cykel och en hjälm.

Snowboardträning har lite andra förutsättningar, återkommer till det lite senare.

När kaffet var slut så hade vi en idé i alla fall. Vi ville att så många barn som möjligt skulle få testa snowboard och gärna till ett lågt pris, helst gratis.  En ny utmaning hade dykt upp framför våra fötter, här gällde det att fundera åt alla håll och kanter. Vipps kom jag att tänka på en gammal vän som jag känt sedan 1993, Niclas Glavell som jobbat på Active Pro Stuff i Göteborg och som senare blev till Prostuff ett franchise butiksconcept med snowboard, skateboard och kläder som jag och min bror Jonas körde i några år i en källare på 39 kvm i Hagfors, men det är en helt annan historia.

 Tillbaka till Niclas jag hade läst i någon tidning att han hade något med Burton att göra men hade inte pratat med honom på 8 år men Nicke som ä en go Göteborgare blir säkert glad om jag hör av mig. Sagt och gjort några rader på messenger om våran idé, sen var det bara att vänta och se, tog väl så där 2 min innan han svarade,

Hej Magnus frå Hagförs kul att höra från dig, long time no see, ring mig Nicke. Det blev ett roligt och långt samtal, Vilket resulterade i precis vad jag och Steffe ville uppnå.
Kom och testa snowboard gratis för alla barn mellan 2 och 12 år.

Prova på Snowboard
                                                                                                             
Tyvärr kunde inte Niclas komma upp denna första Learn to ride på Ski Sunne men han lovade att skicka upp snowboard och skor samt att det skulle komma en tjej och hjälpa till, kan ni vara på plats frågade han mig och Steffe?  Självklart detta var ju som en dröm som gick i uppfyllelse, och om sanningen ska fram så var båda våra familjer involverade och hjälpte till med allt, sen kom såklart min Mamma och Pappa från Hagförs för att se vad vi hittat på. De blev lite senare på dagen ansvariga för korvgrillning och fika som Ski Sunne bjöd på.

Kom det några då kanske ni undrar? 
Jo då vi hade fullt upp med att hjälpa barn med skor, brädor och hjälmar.

Många barn i backen

När dagen led mot sitt slut så kunde vi summera att ca 35 barn hade testat på Snowboard. Då fanns det ett intresse som vi hade misstänkt, trots att dom flesta tyckte att snowboardåkarna var på väg att bli färre. Kanske var det bara så att det skulle göras på rätt sätt, med glädje, passion och ett otroligt engagemang.

Magnus Hedlund

Kommentarer

Populära inlägg