En bra dag på Kolsnäs blev starten av KUL PÅ 2 HJUL

Väl hemma på Sjövägen i Västra Ämtervik igen så började en idé om rolig cykelträning växa fram, men hur skulle vi kunna inkludera så många barn som möjligt med en mountainbike-träning?

Det började bli lite kluriga funderingar här, vad är en mtb egentligen? var drar man gränsen? är mtb en cykel med grova däck och ingen fotbroms? Eller är alla cyklar som ser lite coola ut mtb?

Här behövde det funderas lite och kaffekôppen dyker upp igen. Vi ville ju skapa något som var tillgängligt för alla och som dessutom var kul.

Denna lilla kaffestund i soffan blev starten av Kul på 2 hjul, en rolig cykelträning för alla barn och ungdomar. Vi tog helt enkelt bort tröskeln för att få vara med på vår cykelträning. Alla med cykel och hjälm skulle få vara med, inget tjafs om speciella cyklar och övrig utrustning, kom som du är och ha roligt med oss.

Men eftersom jag ibland kan ta snabba och kanske inte alltid genomtänkta beslut så bestämde jag att fråga min nära vän Patrik ”Palle” Nyrén och sen sova på saken. Sagt och gjort. Men även dagen efter idèn dök upp så kändes allt väldigt rätt, så med 5 handskrivna lappar skjutsade jag barnen till skolan.

Vi satte upp en lapp på varje ytterdörr på Svensbyskolan. Några barn undrade så klart vad vi höll på med? Nya lappar på ytterdörren betyder ju att någonting är på gång, oftast disco eller fotbollsträning.

Kul på 2 hjul var någonting annat visade det sig, barnen frågade vad det var för något och vi sa helt enkelt att vi träffas, cyklar och har roligt. Kom dit och kolla på tisdag kl 18.00 och glöm inte hjälmen.

Eftersom känslan var så rätt inför starten av Kul på 2 hjul så kontaktade jag också Fryksdalsbygden som nappade på den nya idén. Som tur var informerade jag också några vänner som cyklar mycket. Det skulle senare visa sig vara en förutsättning för premiären av KP2H.

Vid ett snabbt överslag så räknade jag och Palle ihop cirka 10 barn som skulle dyka upp, känslan var fantastisk att så många ville cykla med oss.














Tisdag 22 augusti 2017 kl 18.00 stod det 40 barn på tennisbanan vid Svensbyskola och lika många föräldrar. Där och då förstod vi att detta inte var någon "one man show". Här behövdes hjälp och det väldigt snabbt. Stort tack till Magnus Karlsson, Kaisa Johansson, Henrik Bergström och Stina Olsson som helt utan tvivel tog sig an utmaningen att hjälpa oss och cykla med alla barn.

Vad gjorde vi då första träningen? Jo, precis som vi hade planerat från början, cykla med barnen och ha roligt. Efter denna första träning så blev det mycket grubblande och planerande.

Vi gick ifrån en idé i en soffa med en kaffekôpp i näven till att ha ansvar för 40 barn på cykelträning i Västra Ämtervik och det skulle senare visa sig att detta var bara början.

 /Magnus Hedlund


Kommentarer

Populära inlägg