Internat och fritids

 Som jag berättat tidigare så har vi 120 elever som bor på skolan, övervägande delen årskurs 1 och årskurs 2-elever. Livet på internatet är en stor del i elevernas vardag och gemenskapen är viktig. Många träffar vänner för livet under sin studietid här. 

Internatet skulle såklart aldrig fungera utan vår boendeansvariga ”husmor” Ewa samt fritidsledarna Stjoof och Anders som finns på plats under eftermiddag och kväll och styr upp resor till Sunne, idrottsaktiviteter både inom- och utomhus, utflykter, hockeyresor, terränghjuling- och skoterkurser samt inte att förglömma -kvällsmaten! För mat är en viktig del och som boende på internatet ingår frukost, lunch, middag och kvällsfika i matsalen. 

Det finns olika typer av rum på internatet, allt från dubbelrum med dusch och wc i korridor, till enkelrum med dusch och wc på rummet. Skolans nyaste boende heter Nästet och består av 30 dubbelrum med dusch, wc och enklare pentry i varje rum. Här ser ni eleverna Anton och Emil som detta läsår flyttat en våning upp och har fin utsikt över Lersjön.




Ewa hjälper Saga igång med modemet.

Anders och Stjoof vid discgolfbanan.

Kommentarer

Populära inlägg