Öppna förskolan och babycaféet

Öppna förskolan och babycaféet är välbesökta, med vår förskollärare Lena på plats är det lätt att känna sig välkommen! Hit kan man komma och umgås med andra vuxna och barn, man kommer och går som det passar en. Information om öppettider och aktiviteter finns på Pusslets Facebook-sida och på sunne.se. 



Lek och kreativitet är i fokus på öppna förskolan. Det pysslas och fikas och avslutas ofta med en sångstund. Ibland gör man utflykter till någon lekplats eller ut i naturen.




På babycaféet umgås föräldrar och barn tillsammans. Det är så roligt att se hur intresserade barnen är av varandra redan som små! Babycaféet gör då och då besök på biblioteket där de minsta barnen får en första gåvobok. 



Lena arbetar även med projektet Förundran – bokstart i Värmland som är en satsning på små barns läsutveckling. Ett samarbete har byggts upp mellan biblioteken, barnhälsovården och förskolorna i Värmland.


Högläsning tidigt under barnets uppväxt ger stor effekt. Med spädbarn kan man börja med att titta på bilder i böcker tillsammans och sätta ord på det man ser.

Länk till film om vikten av läsning  Sweater (youtube.com)


Kommentarer

Populära inlägg