Stöd och rådgivning till familjer

 


Alla föräldrar känner sig osäkra och otillräckliga ibland. Man vill sitt barns bästa men kan hamna i negativa spiraler med stress och konflikter. Jag tycker att det är ett så fint föräldraskap att ta kontakt för råd och stöd och är tacksam över att få träffa så många fina föräldrar och barn i mitt arbete. På familjecentralen Pusslet finns olika typer av förebyggande stöd efter behov, kostnadsfritt och utan registrering:

Föräldrasamtal för råd och stöd i föräldraskapet. Vi kommer tillsammans fram till vad vi ska fokusera på, jag tar ansvar för att det blir ett bra samtal och att man känner sig bekväm. Teman är ofta måendet i föräldrarollen och hur man kan förbättra relationer och beteenden i familjen.

Gruppverksamheten Stegen leds av familjebehandlarna Jonas och Patricia, hit kommer gravida och föräldrar tillsammans med sina barn 0-6 år för stöd och direkthandledning i kontakten med sitt barn samtidigt som man umgås, äter mellanmål och leker tillsammans.



Funktionell familjeterapi FFT – är en behandlingsform med målet att förbättra kommunikationen inom familjen. Familjebehandlare leder samtalen med fokus på att fånga och utveckla familjens styrkor och resurser.

Till barnhälsoteamet kan föräldrar vända sig för att prata om sitt barns mående och beteende hemma och i förskolan. I teamet ingår jag, BHV-sköterska, förskollärare, specialpedagog och rektor. Vi ses här på familjecentralen och bollar idéer och lösningar tillsammans som blir till en plan ska leda till förbättringar för barnet. 

Vi erbjuder även samarbetssamtal för separerade föräldrar som önskar förbättra samarbetet kring gemensamma barn. 

När föräldrar hör av sig till mig kommer vi tillsammans överens om vilken metod som passar bäst för just deras familj. Kontaktuppgifter och mer information går att hitta på familjecentralens sida på sunne.se

En nyhet - jag och förskollärare Petra Hallgren går under hösten en utbildning med målet att kunna erbjuda föräldragrupper framöver, för samtal om vardagsliv med barn. Ser fram emot detta! 


Jag vill avsluta min vecka med ett tips på en bok som gör skillnad - Fem gånger mer kärlek av psykolog Martin Forster, Enkla tips som är möjliga att genomföra och som ger effekt. Boken finns att låna på biblioteket.



Kommentarer

Populära inlägg