Blogginlägg från ett nedstängt Bryssel

Christoffer Branzén, trea från vänster, med
nämnden för lagstiftningskontroll,
där han var trainee i fem månader.















Allt är stängt i Belgien utom mataffärer och apotek, och i Bryssel återupptäcker stadens invånare att parker finns och att våren är på väg.

I torsdags videomeddelade EU kommissionens president Ursula von der Leyen oss 32 000 anställda, växlandes mellan franska, tyska och det utdöende EU-språket engelska, att alla anställda med icke kritiska funktioner från och med måndag (idag) ska jobba hemifrån.

Några av mina kollegor muttrade över att inte anses som kritiska och många reflekterade över sin praktiska situation. I dagens pandemitider kan det sägas att just nu är vissa funktioner mer kritiska än andra.

Som så många andra har uppmärksammat så gör de som jobbar inom sjukvården eller äldreomsorgen runt om i världen en extraordinär insats. En kritisk insats gör också de som umgås digitalt med sina äldre släktingar eller de som tvättar händerna mer än vanligt.   

Jag heter Christoffer Branzén och kommer under två relativt isolerade veckor att skriva i Sunnebloggen. Mina 28 år kan geografiskt sammanfattas som Värmland och utomlands. Jag är uppväxt bland trädgårdsfotboll och asfaltsinnebandy på Bondevägen i Sunne.

Jag är upplärd i England, Malmö (i princip Danmark), Österrike, Kanada och Tyskland. Det mesta av mitt arbetsliv har jag spenderat i Hagfors kommun och det mesta av min fritid har jag spenderat i Ämterviks fotbollsförening.

Just nu arbetar jag som korttidsanställd på EU kommissionen på enheten för utvärdering och konsekvensanalys. Vanligtvis jobbar jag med kvalitetskontroll och interinstitutionella relationer i den administrativa jättebyggnaden Berlaymont, men just nu gör jag det från min lägenhet med mina tre franska rumskamrater.

Under de här två veckorna hoppas jag att kunna ge en inblick i EU och Bryssel, men också gärna prata om mina upplevelser från Värmland och utomlands.

Ta hand om er!

/Christoffer Branzén

Utsikten från lägenheten där jag sitter och jobbar nu.






Kommentarer

Populära inlägg