"David mot Goliat i vårt möte med regerande Europamästarna"


Själva eSHL började i mitten av januari. 12 lag i serien betydde 11 lag att möta. 
En match i Nhl20 tar cirka 25 minuter från första nedsläpp till sista sekunden, så vid varje matchdag spelas 2 matcher, ”back-to-back”, mot samma lag. 
Efter 22 omgångar stod det klart att vi i Leksand hade slutat fyra i serien. 8 lag skulle spela slutspel där ettan i serien mötte åttan, tvåan mötte sjuan och så vidare. 
Leksand fick möta tabellfemman Luleå. Matcherna skulle spelas i bäst av 5 (bo5), det vill säga först till tre vinster går vidare till semifinal. 
Det var en otroligt jämn matchserie, där båda lagen spelade bra och båda lagens målvakter spelade ännu bättre. Luleå vann båda de två första matcherna på övertid. 
Vi var nu tvungna att vinna resterande tre matcher för att ta oss vidare. Lyckligtvis så tightade vi ihop försvaret och kunde vinna de tre återstående matcherna och ta oss till semifinalen som spelades på ett live event i Stockholm på en livesändning som sportbladet hade.
I semin ställdes vi mot de regerande Europamästarna Linköping HC. De hade vunnit Ecl Elite's slutspel bara en månad innan, de vann även grundserien med endast 2 tappade poäng på 22 matcher. 
De var solklara favoriter redan innan eSHL hade dragit igång, medan vi var på förhand tippade på att förmodligen kunna slåss om en slutspelsplats. 
Det var David mot Goliat helt enkelt.

/Johan Rundqvist

Kommentarer

Populära inlägg