Gemenskap och förbättrad folkhälsa

Airsoft har ett väldigt stort community. Det är lätt att knyta nya kontakter då det alltid finns något att diskutera eller fråga om då vår utrustning finns i många olika utföranden. Sporten utövas i de flesta länderna i världen och i Sverige har vi föreningar med upp till 800 medlemmar. Där är vi inte riktigt än i Sunne. 

Eftersom man åker runt i Sverige och världen för att spela så får man alltid spela med nya lagkamrater. Det leder till att det blir lätt att träffa nya vänner och vissa av dessa kan bli ens vänner för livet oavsett vart dom kommer ifrån.

 I Sunne har vi till exempel haft besök av spelare från England, Polen och alla Sveriges hörn som funnit oss via vår Facebook som i sin tur är en del av ett stort nätverk av spelare. Dessutom så har vi gjort oss ett namn inom communityn sedan vi startade vilket ger oss vissa förhoppningar för besök från andra delar av Sverige inom en snar framtid. Vi knyter därför band till andra platser och kan därför fylla en funktion för lokala företag, restauranger och gemenskapen bland ungdomar (speciellt på våra lokala evenemang).


Två yngre spelare som turas om med att täcka av varandras framryckningar.










De som vanligtvis söker sig till oss är ju som jag nämnde tidigare folk med allmänt vapenintresse, men också folk med intresse för datorspel. Detta leder ju till att förbättra den allmänna folkhälsan bland många yngre som kanske inte känner att bollsporter eller andra konditionssporter är något för dem. 

Vi har vid några tillfällen fått mycket positiv kritik för att främst de yngre spelarna fått nya kamrater och hittat en sport dom gillar. Och en sak kan jag säga med detta, det finns inget roligare att höra än när en spelare tackar för att man utfört ett bra arrangemang. 

Vi gör allt detta ideellt och lägger hundratals om inte tusentals timmar på ett år på att driva denna förening framåt. Vår betalning har varit dom värmande orden från en tacksam förälder eller en hitrest spelare från långt bort i Sverige som är nöjda med vad vi åstadkommit på vår korta tid som förening.

Lite av ett bevis på vår popularitet utåt är ju vår Facebookgrupp som i skrivande stund innehar ca 486 medlemmar som sökt sig till oss från alla möjliga håll inte bara Sunne, Värmland eller för den delen Sverige.

/Mattias Olsson


Detta fikabord byggde vi gemensamt för att ha som grillbord
och har sedan dess funkat som social mötesplats mellan varje spel.



Kommentarer

Populära inlägg