Hjärta och själ i Airsoft-evenemangen i Sunne

Vårkänslorna smyger sig på här ute i skogen och för oss som associerar skogen till andra saker än skogspromenader så är dessa känslor förknippade med stress och förberedelser. Normalt sett så har vi redan när snön försvunnit från marken hunnit arrangera evenemang och skogarna runt om mig har då varit fulla av aktivitet. För oss arrangörer så brukar dock denna tiden inte innebära spel för egen del utan jobb på banan och förberedelser inför alla årets evenemang. 


Från februariröjningen. Dessa små träd har kvistats och sorterats
upp för att städa upp området som innan varit tillgängligt efter
markägarens gallring.













Som de flesta vet så ser ju inte samhället ut som vanligt på grund av Covid-19-restriktionerna och vi arrangörer som normalt förbereder inför evenemang får ej samlas i grupp och hjälpas åt. Det betyder att vi med start redan i februari månad började städa i skogen/banan kvällstid ensamma med pannlampor och nån intressant POD i lurarna som enda följeslagare, enbart för att hinna med det flera personer vanligen löser på några få dagar på vårkanten.

Evenemanget vi preppar oss för hade förra året “bara” 50 deltagare på grund av restriktionerna men var trots allt väldigt lyckat med bra betyg från deltagarna. Varje år så förväntar sig spelarna nått nytt och spännande och i detta fall är det att vi rensar och öppnar upp större ytor på banan. Det är också vårt enda dragplåster till den lokala verksamheten, allt hänger verkligen på att detta evenemanget blir lyckat.

På mindre orter så som Sunne så är förväntningarna på prestationer låga för utomstående, att därför genomföra nått extraordinärt leder till stor uppmärksamhet. Vi har därför alltid lagt ner hjärta och själ i att kosta på våra stora evenemang så mycket vi kan då vi annars försvinner i mängden av andra föreningar runt om i Sverige.



Skydd som byggts upp av de nergallrade träd som lämnats för att
ruttna bort. Den dagen vi inte längre får lov att bruka marken så
kan dessa plockas ner och lämnas för att ruttna bort då de en
gång i tiden faktiskt växt upp på platsen.











Vår bana ligger uppe i Bergskogsområdet kring en närliggande pistolskyttebana och var en sorglig syn. Skogen va igenväxt och den spelbara delen av ytan va väldigt liten. Allt va lämnat i kaosartat plockepinn.

Vi har sedan gallringen flyttat buskar och rensat stigar för att kunna fortsätta vår verksamhet, troligtvis har några av oss säkerligen jobbat mer eller mindre halvtid ideellt där. Troligen så har vi rensat och städat upp mot 3 hektar för att marken ska kunna beträdas. Dessutom så ser skogen väldigt fin ut efter allt jobb. Det är nästan synd att man inte själv äger den. Kort sagt så har vår bana växt och fått en hög standard på bara några år.



Ett av våra skydd konstruerade av träskivor och målade för att
inte synas allt för väl från passerande.










Många skydd och hinder har byggts upp av miljövänliga material som träskivor och pallar som blivit över från någon industri. Alla skydd är snyggt målade gröna för att inte sticka ut i skogen och sticka i ögonen på förbipasserande. Ja, i stort allt vi gör måste ses över väl innan vi genomför det då vi är livrädda för att folk ska kritisera våra aktiviteter.

/Mattias Olsson


Kommentarer

Populära inlägg