Vårt jobb inom hemsjukvården

Hur jobbar vi?

Vi är två grupper med sjuksköterskor som jobbar inom hemsjukvården. En grupp arbetar mot kommunens särskilda boenden, Salla, Brogården/Hagen, Sjövik och Selmagården. Den andra gruppen, som jag tillhör, arbetar mot ordinärt boende och har ett nära samarbete med kommunens hemtjänst.

Totalt är vi ca 20 sjuksköterskor samt en sjuksköterskeassistent. I gruppen finns både grundutbildade sjuksköterskor men även vidareutbildade inom vård av äldre eller distriktssköterska.

Jag kommer nu fortsättningsvis rikta in mig på den grupp som jag tillhör, dvs hemsjukvården i ordinärt boende. Sjuksköterskorna på våra boende jobbar ganska likvärdigt, dock kan det skilja sig åt något och det låter jag dem själva få berätta när de ska ha hand om bloggen 😊

Vi inom hemsjukvården för ordinärt boende har ett arbetssätt som kallas PAS, dvs patientansvarig sjuksköterska. Varje sjuksköterska har ett huvudansvar för ett hemtjänstområde, sen innebär inte det att patienten alltid kommer träffa en och samma sjuksköterska vid varje tillfälle. För när vi jobbar kvällar och helger så täcker kollegor upp och utför de planerade hembesöken dagtid. För att få till ett bra flöde i det så följer vi inom ordinärt boende den geografiska områdesindelning som hemtjänsten har av kommunen.

Då jag har ansvar för Gräsmark så jobbar jag mot hemtjänsten i Gräsmark som utgår från Uddebo och följer deras geografiska område som sträcker sig från strax innan Södra Viken till Västerrottna och bort mot Arvika och Torsby samt norska gränsen. Det blir några mil i en bil 😊

Men vi börjar alltid dagarna med ett morgonmöte där vi stämmer av vad vi alla har på agendan för dagen samt dirigerar om besök om någon är sjuk eller vabbar.

För oss är alla patienter allas ansvar!


På morgonmötet går vi igenom och planerar dagen.



Så här kan det gå vissa dagar! Ibland svarar jag för 3 grupper, men oftast har vi bara ett område.

Kommentarer

Populära inlägg