Banan färdig – men vi är inte färdiga

Den 1 oktober 2022. När vi tittar i historieböckerna kommer det alltid vara datumet när vi officiellt sett konstaterade 18-hålsbanan på Sundsbergs discgolfpark som färdig. Men som rubriken antyder – vi ser oss inte som färdiga.

Det kommer vi nog aldrig bli heller, det här ska som sagt ses som ett levande projekt och vi har redan nu ganska klart för oss vad vi behöver hugga tag i när vintern börjar släppa sitt grepp om oss om sisådär fyra månader.

Banan behöver ständigt underhåll i form av röjning. Du är varmt välkommen att hjälpa till!

Det ska röjas och rensas, många av skyltarna ska uppdateras och det är inte minst en hel del kosmetika som ska till. Små broar, trappor, spänger och annat lull som gör banan både mer tillgänglig och trevligare att gå runt på. De ytterst provisoriska pilarna som leder dig runt banan ska förstås också bytas ut mot något mer hållbart och vi ser redan ställen där det eventuellt kan komma att anläggas fler hål, och fler utkastplatser – också med syfte att göra banan mer tillgänglig och spelbar för fler.

Skyltarna är högst provisoriska och ska bytas ut mot något mer hållbart och stilrent under nästa år.

Vi har använt oss av miljövänliga plastfundament för att montera alla korgar, skyltar och dylikt. Närmare 60 sådana har vi grävt ned och fyllt upp med massa sten och grus.


Och vi måste ju ha en ordentlig invigning. Drömmen vore att få hit en discgolfspelande OS-guldmedaljör, men det duger också gott med talare, bandklippning och fanfarer – och förstås, kôrv mä brö!

Sedan är det som sagt bara fantasin som stoppar. Tävlingar, samarbeten, kurser, sponsring, stipendier etcetera, etcetera. Allt hand i hand och sida vid sida med det underhållsarbete som kommer krävas och där du, kära läsare, förstås också kan få vara en hjälpande hand. Vi behöver bli fler, och ju fler vi är som gör något litet, desto större är chanserna att vi kan förverkliga alla andra drömmar.

Och därmed göra vår insats för folkhälsan, för Sunne, för discgolf-Sverige och för alla inblandade. Banan må vara färdig, men vi – vi är inte färdiga.

/Daniel


Kommentarer

Populära inlägg