Nu höjer vi blicken – vårt bidrag till en fantastisk evenemangskommun

Att Sunne marknadsför sig som just sagolikt är knappast en nyhet för dig som läser dessa rader. Med oberäkneliga besöksmål och evenemang av alla de slag var det glädjande att höra att antalet gästnätter har ökat med hela 8 000 jämfört med det senaste pandemifria året 2019. Det är otroliga siffror, men inte heller något som gör sig självt.

Vi har pratat om våra arbetstimmar, och det är tveklöst så att det är fler än vi som investerar enorma mängder tid och energi på att dels få dig som besökare att både ha något att roa sig med, dels få dig att återvända.

Många timmars blod, svett och tårar har det blivit sedan starten i våras. 

Mia står och räknar. Sammanlagt har vi än så länge använt drygt 75 meter tryckimpregnerat material till våra utslagsplatser.


Det handlar kort sagt om att bidra till att hålla Sunne attraktivt, och det är med tanke på discgolfens enorma framfart de senaste åren som vi tror oss ha hittat ett sätt att göra just det. Vi har folkhälsan, sporten och även attraktiviteten som några av ledorden bakom varför vi lagt ned alla timmar. Vi vill att vi som bor i Sunne ska finna en än större glädje och stolthet i att göra det, samtidigt som vi vill att fler ska upptäcka Sunne, kanske för allra första gången och om inte det – på nya sätt.

Här tror vi att den här discgolfbanan har mycket att bidra med. Discgolfspelaren är rörlig av sig och åker gärna till andra banor och med tanke på att det börjar bli ett gäng banor runt om i länet nu så är det å ena sidan självklart att Sunne ska finnas på discgolfkartan, å andra sidan lika givet att hitta sätt att få discgolfspelaren att både stanna kvar och återvända.

Discgolfens bredd gör den till en motionsform som är här för att stanna. Indra kan utmana sin farbror på mer eller mindre lika villkor.

Här har vi ett gäng idéer. Samarbete med intilliggande Selma spa är redan på gång, här ska du kunna hyra din disc och tanken med att "tvingas” passera anläggningen från hål 18 tillbaks till hål 1 är förstås att bjuda in till ett besök. Det kanske börjar med en titt i foajén och landar senare i ett restaurangbesök eller hotellvistelse.

Utmaningen är att få in besökaren till stadskärnan. Här är vi också öppna för samverkan av olika slag, kanske ett belöningssystem som ger dig rabatt på ett skrovmål om du bidrar med en summa till vårt underhåll av banan?

Möjligheterna finns och det är bara fantasin som stoppar. Huvudsaken är att vi alla, oavsett aktör, vill åt samma håll – att bibehålla Sunnes status som en riktigt bra evenemangskommun, samt att se till att kommunen är fortsatt attraktiv.

/Daniel

Kommentarer

Populära inlägg