Vår bana en av över 700 i Sverige

Det finns över 700 banor i Sverige. Lite drygt 180 av dem kan erbjuda spel över 18 hål. Överlägset flest banor finns i Västra Götalandsregionen och i Värmland är det numera en bit över 30 banor att välja på.

Discgolfen är alltså en idrottsform som lite i skuggan av padel vuxit enormt under de senaste åren och är det så att du ska ge dig ut på en runda för de första gångerna så kan vi varmt rekommendera en reggning i appen Udisc. Där kan du nörda ned dig hur mycket som helst i ditt spelande, men framför allt är den bra för att föra din score när du spelar vår 12- eller 18-hålsbana.

Det är i skrivande stund 55 stycken 18-hålsrundor registrerade och resultaten sträcker sig från 50 slag som bäst (WOW!), till 91 i den andra änden av skalan. Jag själv har störst problem med de längre hålen, särskilt dem där det är lite för lätt att kasta av banan, alltså out of bounds, vilket resulterar i lite väl många pliktslag för min del.

Otroliga 94 ton grus har körts ut på banan. Stort tack till LBC Wetab som varit behjälpliga!

Spela vår bana, sätt gärna betyg på den och inte minst – återkom till oss med respons, reflektioner och kritik i alla former. Banan är både öppen och spelbar, men den är inte färdig och frågan är väl om den någonsin blir det fullt ut. Och det är där vi behöver din hjälp!

I juli besöktes vi av Dan Enwall på Fryksdalsbygden. Vi är ett 20-tal personer som hjälpt till med bygget, men framförallt makarna Daniel och Mia samt blivande makarna Jesper och Victoria.


Och du – det finns en 9-hålsbana ute vid Södra Viken, en 3-6-hålsbana vid Fryxellska skolan och nio hål på gång i Västra Ämtervik. Det tar vi mer om i nästa inlägg.

/Daniel

Kommentarer

Populära inlägg