Det blir nio hål till i kommunen

 Två discgolfbanor byggs i Sunne: “Sammanlagt 27 nya hål”

Rubriken är från början av oktober för ett år sedan när vi intervjuades i Fryksdalsbygden i samband med vårt deltagande på Sätt Sunne i rörelse-dagen. Det var väl först då våra planer blev offentliga och på vår lilla trehålsbana i ena hörnet av fotbollshallen var det ett idogt spelande hela rörelsedagen.

Och det är mycket riktigt nio hål till som ska byggas, förutom de 18 vi ägnat mestadels av raderna åt så här långt. Nio korgar har nämligen placerats ut runt idrottsplatsen i Västra Ämtervik som formar den 9-hålsbana och kompletterar den 27-hålssatsning som vi sjösatte för ett par år sedan.


Den blivande banan i Västra Ämtervik består av nio hål. Här kommer vi lägga in en extra växel till våren när det stora jobbet är gjort i Sunne. 

Skärmdump från Fryksdalsbygdens rapportering från Sätt Sunne i rörelse-dagen hösten 2021 när vi offentliggjorde våra planer.

Föreningen har här tagit hjälp av eleverna på industritekniska programmet på SG Broby för att tillverka korgarna och under nästa år får vi se till få klart med alla utslagsplatser och skyltar. Vi provspelade faktiskt banan en solig höstlördag i september och den kommer bli riktigt trevlig med det extremt tajta hål 8 som trolig vattendelare.


När Monkey padel skulle byta konstgräs på sina banor passade vi på att återbruka deras gamla till våra utslagsplatser på Sundbergs discgolfspark. 


Vi har visserligen inte hunnit jobba så mycket tillsammans än, men det är absolut värt att nämna hur imponerande engagemanget är inom Västra Ämterviks IF. Att discgolf bara är en av ett flertal sektioner tyder på den bredd och entusiasm som avspeglar föreningen. Och där har vi hittat rätt!

/Daniel

Kommentarer

Anonym sa…
Ni har jobbat hårt med banan i Sunne 👌 🥰

Populära inlägg