Det heter discgolf – INTE discogolf

Ja, vi kanske ska börja där. Även om discogolf i sig låter rätt roligt så är den vanligaste missuppfattningen att frisbeegolf, även kallad frolf i ett av alla legendariska avsnitt av den amerikanska sitcom-serien Seinfeld, heter just så – discogolf.

Citatet från serien Seinfeld har blivit till en pin. Bild lånad från discgolfpins.com. 

Annars är likheterna med så kallad vanlig golf många: hur du ska transportera din disc från utkastet till målet i korgen på så få kast som möjligt. På vägen fram finns diverse hinder som gör det både utmanande och förhoppningsvis även rätt roligt.

Det var ett medborgarförslag som blev startskottet för vår del. Vi hade under en ganska lång tid gått och tyckt att en discgolfbana på Sundsbergsområdet vore perfekt, men det var först när Stefan skickade in sitt medborgarförslag som vi också kom till skott.

RF-Sisus idrottskonsulent Peter Lindgren parade ihop oss med driftiga Västra Ämterviks IF som också gick i banbyggarplaner och efter att ha bildat en sektion i föreningen – Väif discgolf – var det bara att sätta igång.

Lyckan när vi fått sätta upp bankartan vet inga gränser.

Det började med ett medborgarförslag  till Sunne kommun, och resten är historia.


Du ska besparas all byråkrati, men vi har fått idel positiva gensvar hos både Sunne kommun, Selma spa, länsstyrelsen, RF-Sisu och alla andra vi haft kontakt med på olika sätt längs resans gång. Som uppvuxen i Hagfors och bosatt i Sunne sedan sju år tillbaks har åtminstone jag fått lära mig att om en vill ha något gjort så får en allt göra det själv. Men det är i samverkan med andra som ens drömmar och idéer sedan kan bli riktigt bra. Och det är en jäkla styrka vi har här på landsbygden.

Hur bra den här banan är får förstås betraktarna avgöra. Den ska ses som ett levande projekt och än återstår en hel del arbete. Men det tar vi i vår. Kommande månader ägnar vi åt att lära oss vad den här idrotts- och motionsformen heter, eller snarare vad den INTE heter.

/Daniel


Kommentarer

Populära inlägg