Vem är discgolfen för egentligen?

Tycker du om att vistas i skog och mark? Är du någonstans mellan 1-100 år gammal? Och gillar du att vara ute?

Sporten har exploderat, särskilt under coronapandemin. Discgolfen växer i Sverige och finns numera med banor hos i stort sett alla kommuner i Värmland.

I samhället sker hela tiden en ökning av vår ohälsa. Stress, press och ett vardagshjul som rullar allt snabbare får allt fler av oss att inte mäkta med de krav som ställs på oss idag. Dessutom sitter vi mer stilla än någonsin. Vi åker till jobbet, sitter stilla på jobbet, åker hem, lagar/äter mat, sen kan det bli så att vi landar i soffan för att avsluta dagen med att läggas oss sängen.

Det tycker inte våra kroppar om, både våra hjärnor och kroppar är skapta och utformade för rörelse. Inte minst för att skydda oss från förhistoriska faror, men också för att vi i grund och botten är samlare och jägare som är helt beroende av att våra kroppar rör sig för vår att garantera vår tillfälliga överlevnad.
Läkarna skriver sedan 2001 ut fysisk aktivitet på recept. Visste du att forskningen säger att skogen har läkande effekter på människors fysiska och psykiska hälsa? Den här kombinationen av rörelse, skog och natur får oss med andra ord att må gott.

En helsida i Fryksdalsbygden med en rubrik som summerar vad vårt projekt i grunden handlar om.

Discgolfbanan har öppet dygnet runt. Man kan spela stora delar av året, kläder och skor efter väder är att rekommendera. Det kostar inget att spela på banan och man klarar sig gott och väl med en disc som kostar från någon hundring och uppåt. Vill man så kan man som i vanlig golf ha en massa olika discar för att verkligen gå in i sporten, varje disc har olika egenskaper.

För att främja rörelse och framför allt rörelse i vår närbelägna natur erbjuder Sundsbergs discgolfpark 18 hål av olika snitt, vi har också en 12-hålsrunda inbakad i de 18. Du avgör själv hur många hål just du vill gå den dagen du väl ger dig ut.

ALLA kan delta i discgolfen! Som här när Vide fyllde 7 år och bjöd hela släkten på discgolfkalas.

Och du – man behöver inte tävla för att spela discgolf, man behöver inte prestera om man givetvis inte vill. Gå ut rör på dig, må bara gôtt och njut av omgivningen.
Det fina är att alla som kan göra sig i skogen kan hänga med ut – det räcker med att vara någonstans mellan 1-100 år gammal och att trivas i skog och mark.

P.S. ta med ditt skräp från skogen!

/Mia

Kommentarer

Populära inlägg