Så här går vaccineringen till

Värden försäkrar sej redan utomhus om att kunden är frisk och har en tid bokad innan man släpps in i lokalen. Viktigt att hålla avstånd hela tiden. Ankomsten registreras av en undersköterska eller administratör. Det finns 4 spår/bås= 4 vaccinatörer.  Man blir anvisad till vilket spår man ska gå. Där får man sitta i kö och invänta sin tur. 48 personer i timman får sitt vaccin. Detta innebär att vi vaccinerar 300-350 personer per dag.


Kicki Sundqvist Nilsson, en av våra vaccinatörer.



I båset blir man sen vaccinerad och registrering i Vaccinationsregistret sker. Efteråt får man sen vänta 15 minuter innan hemgång. Man blir då övervakad av en undersköterska. Och man får en tid för dos2.


Mia Folkesson och Ulrika Skynsveen, undersköterskor,
övervakar efter vaccinationen och ger en ny tid för dos 2.



Någon enstaka har känt sej yr och fått lägga sej en stund. Det har inte skett några allvarliga incidenser. Vi har en läkare att ringa till vid frågor om vaccinering ,vid allergier t.ex.
Efter några veckor var det nästa åldersgrupp som fick boka tid och så har det löpt på och vi har nu snart vaccinerat färdigt de flesta. I Värmland har vi haft en god vaccinationsvilja och vi har legat i topp på antal vaccinerade.

/Lena Prånge Johansson



Kommentarer

Populära inlägg