När vi gör saker tillsammans, det är då det händer!

Det som är så roligt att få jobba på en mindre ort, är att det är så nära mellan människor. Och det som är ännu bättre är att det finns många som ställer upp, hakar på och vill göra saker när man frågar. För ensam är inte stark, utan det är tillsammans man kan göra skillnad!









Idrottsföreningar städar bygden

Jag vill passa på att ge en stor eloge till de idrottsföreningar som nu på lördag, helt ideellt, ställer upp med sina ungdomar, ledare och föräldrar och genomför den stora vårstädningen tillsammans med oss på Fryksdalens Sparbank och våra fantastiska partners i det lokala näringslivet och kommunerna.  

Ca 260 personer kommer att genomföra en områdesstädning nu i helgen i Sunne, Lysvik, Gräsmark, Östra Ämtervik, Västra Ämtervik och i Rottneros vid Sunne Ski & Bike. Eftersom banken även har kontor i Sysslebäck kommer tre föreningar att städa Stöllet, Likenäs och Sysslebäck också.

Förra året när vi körde stora vårstädningen samlade vi totalt in 2,5 ton skräp och skrot! Helt otroligt vad mycket skräp det finns ute i naturen, bostadsområden och i vattnet. Detta måste vi ändra på och det kan vi bara göra tillsammans. Ett sätt är att engagera unga att städa sin egen hemort. Kanske funderar man då en extra gång innan man slänger det där godispappret eller plastpåsen på marken. 











Boktrappa med lokala författare

En annan sak som kunde bli verklighet genom gemensamma krafter är boktrappan med lokala författare som nu finns i Sunne. För är det någon ort som ska ha en boktrappa, så är det väl sagolika Sunne med sin starka berättartradition. 

Det var den lokala författaren Lotta Lundh som kom med idén och den snappades upp av min dåvarande kollega Peter Lindgren, som genast satte i gång att göra idén till verklighet. Eftersom det är nära mellan människor och folk gärna hakar på, så kunde vi på banken tillsammans med Sunne bibliotek, Sunscreen och fastighetsägaren Cityfastigheter få fram en skiss och i början av veckan blev trappan klar. Och den blev så himla fin! 

Har du idéer som du går och klurar på? Tveka inte att involvera andra, för det ligger mycket kraft i att göra det tillsammans.  

Se filmen från förra årets vårstädning här.

/Anna

Kommentarer

Populära inlägg