Värmlands yngsta politiker

Under våren praktiserar jag i riksdagen hos riksdagsledamoten Marléne Lund Kopparklint (M). Marléne sitter bland annat i miljö- och jordbruksutskottet samt i trafikutskottet. Det är otroligt intressant att få lära sig hur riksdagen fungerar och om riksdagsledamöternas viktiga arbete - oavsett parti. I slutet av april fick jag följa med på ett besök till Schweiz ambassadör Dr. François Voeffray-Peyro på dennes residens i Djursholm. 

I riksdagen finns vänskapsföreningar för riksdagsledamöter där medlemmarna i föreningen arbetar gentemot ett annat land och utbyter kontakter med det landets parlamentariker osv. Besöket hos den schweiziske ambassadören var med anledning av ett årsmöte för riksdagens svensk-schweiziska vänskapsförening. På det mötet blev Marléne Lund Kopparklint vald till vice ordförande. 

Jag tillsammans med Schweiz ambassadör Dr. François Voeffray-Peyro
och riksdagsledamoten Marléne Lund Kopparklint (M). (2022)












Ett tidigt samhällsintresse

Jag började min politiska resa när jag var 14 år gammal. Redan från ung ålder var jag rätt så ”lillgammal” och följde nyheterna och läste tidningarna. Samhällsintresset har hållit i sig. I december 2014 startade jag upp MUF Sunne - Moderata ungdomsförbundet i Sunne - tillsammans med en god vän. Under åren 2014-2018 gick vi från 9 till 63 medlemmar - vilket gjorde MUF Sunne till norra Värmlands största politiska ungdomsförbund. Vi blev uppmärksammade av MUF nationellt eftersom många ansåg att det var rätt så spektakulärt att en MUF-förening i en liten landsbygdskommun som Sunne kunde bli så stor. Jag var föreningens ordförande åren 2016-2018. 2017-2018 var jag även vice distriktsordförande i MUF Värmland. 

Tjänstgör i Värmlands regionfullmäktige. (2019)











Den moderata regionfullmäktigegruppen. (2018) 









I valet 2018 valdes jag in i Sunne kommunfullmäktige och i Värmlands landstingsfullmäktige (efter 1 januari 2019 Värmlands regionfullmäktige). Jag var även ledamot i regionala utvecklingsnämnden i Värmland 2019-2020. När jag kom in var jag den klart yngsta politikern i hela Värmland med mina då 18 år. Att arbeta lokalt och regionalt var intressant och kändes mycket viktigt. 

Jag lämnade mina politiska uppdrag i samband med att jag flyttade från Värmland för att börja studera juridik i Stockholm 2020. I dag är mitt enda uppdrag det som styrelseledamot i Sunne Fastighets AB.

Tillsammans med MUF-kollegorna Johanna Lindqvist
och Milton Fast på Sverigemötet. (2019)










Tillsammans med Moderaternas partiledare Ulf Kristersson
på Sverigemötet. (2019)











Min uppmaning till alla, oavsett politisk åsikt, är att engagera sig! Oavsett om man är höger eller vänster så behövs det fler som ställer upp som kandidater och är med och påverkar Sunnes, Värmlands och Sveriges framtid. 

/Anton Bengtsson 


Kommentarer

Populära inlägg