Nya utmaningar, juridikstudier på distans och min favoritplats i Sunne

Som jag nämnde i föregående inlägg så läser jag juridik vid Stockholms universitet. I fredags skrev jag en tentamen i folkrätt och därefter satte jag mig på tåget mot Värmland. Den här veckan så är jag hemma på besök för både möten och för att umgås med familjen. 

Jag började läsa juridik i januari 2020 och hann läsa den juridiska introduktionskursen på plats innan coronapandemin slog till i mars det året och all campusundervisning övergick till distansundervisning. 

Vid den tiden så bodde jag i en studentlägenhet i Haninge och hade cirka 50 minuters pendling enkel väg för att ta mig till universitetet. Jag hade precis hunnit lära mig att hitta i området och började också få pejl på hur man skulle hitta på Stockholms universitet - som är Sveriges största universitet. Helt plötsligt var allt nedstängt och jag bestämde mig för att åka hem till familjen i Sunne. Jag kunde aldrig ha trott att det skulle dröja över två år innan jag skulle vara tillbaka på plats i Stockholm igen. I början av mars 2022 återgick vi till campusundervisning. 

Vidhålla rutiner, sociala bubblor och att göra det bästa av situationen

Övergången till distansundervisning var inte helt oproblematisk. Juridiska institutionen var oförberedd och likaså vi studenter. Särskilt svårt var det ju eftersom vi precis hade börjat på utbildningen.

Veckor blev månader och månader blev år. Efter ett tag så fick man in vanan och jag tyckte att det fungerade rätt så bra med distansstudier. Jag lärde mig hur viktigt det var att behålla sina rutiner, att gå upp på morgonen, klä sig som om man skulle varit på plats, vara noga med att ta raster och inte bli för bekväm. Visst var det kämpigt under vissa perioder men på det hela taget så löste det sig bra. Perioderna i Sunne möjliggjorde även extrajobb som lärarvikarie på grundskolorna i kommunen. 

Coronapandemin var förfärlig men den hade ändå vissa positiva följder för egen del. Jag fick möjlighet att spendera mycket tid hemma i Sunne med familjen. Inställda fester och begränsat umgänge var förstås tråkigt men man fann sig på något sätt i den nya vardagen. Jag och ett par goda vänner bildade en slags ”social bubbla”, vilket gjorde att vi kunde umgås och under coronaåren så passade vi på att bila runt i Sunne och Värmland. Under dessa resor påmindes man om hur fantastiskt vackert vårt landskap är och hur mycket intressant historia som finns här. 

Förena nytta med nöje på min favoritplats i Sunne

En av mina absoluta favoritplatser i Sunne kommun är Tossebergsklätten. Tveklöst är det platsen med den vackraste utsikten. Under de perioder som jag bodde hemma i Sunne under pandemin så passade jag på att utnyttja denna vackra plats och förena nytta med nöje. Under vår och höst satt jag många gånger och studerade där uppe - med lagboken i ena handen och kaffekoppen i den andra. 

Bilderna är tagna i måndags då jag passade på att ta en tur till Tossebergsklätten för att fika med mormor och morfar. 

Vackraste utsikten, från Tossebergklätten
















Anton tillsammans med sin mormor och morfar
















/Anton Bengtsson 


Kommentarer

Populära inlägg