Arbetet med park

Kommunens parkarbetare jobbar med många saker och arbetet varierar sig efter säsong. Vi ser till att det är snyggt i våra parker, tar hand om blommorna och fontänerna, städar, sopar gator, klipper gräs och mycket mycket mer.

Under hösten planeras det in vilka blommor som ska köpas inför nästa år. När blommorna sedan har kommit fram mot sommaren så planterar vi ut dem i rabatterna och i blomurnor som vi kör ut runt om i kommunen. I Lysvik, Gräsmark, Västra Ämtervik och Östra Ämtervik samarbetar vi med de som bor i tätorterna för att kunna hålla en bra nivå på blommorna och för att underlätta skötseln.

Vi håller också efter lekparkerna så att de ska vara säkra, vi röjer sly och rensar rabatter.

Magnus fixar i lekplatsen.


Utöver det så ansvarar vi för att sätta upp julgranen och alla ljusslingor i centrum inför jul, vilket nu börjar närma sig. Målet är att vi ska kunna tända upp inför första advent så att det blir mysigt för alla att vandra runt i centrum.


Under vintern så håller vi såklart på med snö också. Under dagtid så tar parkgänget hand om snön. Under nätter och helger har vi beredskapsgrupper som håller ”vakt” och är redo för att vi ska kunna bekämpa snö och halka oavsett tid på dygnet. Snö och halka är ett ämne som rör upp mycket känslor och åsikter. Men vi alla jobbar för att ni ska kunna ta er fram säkert på våra vägar, oavsett om det är till fots, cykel eller med bil.





/Elisabeth och parkgänget



Kommentarer

Populära inlägg