Fler utvecklande insatser

 EU-samordningen i Sunne kommun handlar om att ta tillvara på idéer kring utveckling och förbättringar inom Sunne kommun, hos de lokala företagen samt i föreningslivet och koppla samman dem med olika projektutlysningar och stöd som finns att ansöka om. Åsa jobbar med detta på enheten i kombination med näringslivsutveckling.

Sedan 2021 kan föreningar utanför tätorten i Sunne ansöka om Byapeng för olika former av utvecklande projekt. Näringslivsenheten handlägger ansökningarna och fattar även beslut kring dem. I skrivande stund har föreningar runt omkring i Sunne kommun beviljats nära 1,8 miljoner kronor för olika former av utvecklingsprojekt finansierade av Byapengen. Det handlar om exempelvis uppskyltning av vandringsleder, anpassningar av lokaler, nybyggnationer, event, grillplatser, marknadsföringsprojekt och mycket annat.

Förutom detta jobbar även EU-samordnaren med företagsstöd kopplat till Region Värmland, EU och andra möjliga finansiärer. Det kan också vara så att utvecklingsinsatsen är beroende av någon form av tillstånd och då kan vi sedan många år erbjuda Företagsservicemöten med berörda handläggare för att bli överens om vad som ska göras när och få en guidning kring processen. Samordnare för dessa möten är vår företagsutvecklare Marielle som också jobbar med att coacha nya och befintliga företagare kring uppstart, drift och utveckling av företag med mera.



Vi tackar så mycket för denna vecka och hoppas vi gett en bra bild av vad vi jobbar med.

//Marielle, Åsa och Maria

Kommentarer

Populära inlägg