Det där lilla extra i vardagen

Det är fredag, och på Linden 1 doftar det nybakt bröd, ljus är tända och det är uppdukat till ”mellis”. Vi har fredagmys på avdelningen! Det känns gott att få göra det där lilla extra för eleverna när tid och möjlighet finns, vi grillar korv i skogen, bakar, gör varma mackor eller som idag, äter nybakt bröd som fortfarande är varmt så smöret smälter på.



På loven försöker vi fylla dagarna för de elever som är hos oss med olika aktiviteter och social gemenskap. Vi har haft käpphästtävlingar eller gympa i gymnastiksalen, vi ser på film tillsammans, målar ansiktsmålning, och vi har discon. Helt frivilligt att delta förstås!

Det lilla extra i vardagen gäller förresten för oss pedagoger också, att få ett fint brev från en elev, en go kram, en tacksam förälder som hör av sig, en kollega som kommer med en kopp kaffe precis när man behöver en, eller backar upp i situationer som kan uppstå. Det är sådana gester och dagar som väger upp för de sämre dagarna, som jag tror vi alla kan känna igen oss i som arbetar.

Det värmer att få ett så fint brev från en elev.

Tack för att just Du har läst mina inlägg denna vecka och hoppas du har fått dig en liten inblick i hur det kan vara att arbeta på fritidshem och få umgås med det finaste vi har, våra barn, om dagarna. Det är barnen som är vår framtid och de ska vi vårda ömt och ge dom förutsättningarna att lyckas i livet och bli goda medmänniskor. Vi gör så gott vi kan, på vår kant, men vi är fler spelare på planen, för att dra en sportparallell! Var rädd om varandra! / Frida Berggren



Kommentarer

Populära inlägg