Framtidsdagarna – en del av höstens företagsvecka

För att ge ungdomarna i årskurs 9 bra kunskap inför gymnasieval och framtida yrkesval arrangerar vi Framtidsdagarna. Förra veckan var det dags för årets nior att lära sig mer om entreprenörskap och arbetsmarknad. Värd för dagarna denna gång var SG/Broby.

Tillsammans med Ung Företagsamhet Värmland, Handelskammaren Värmland, Fryksdalens Sparbank, SG/Broby och SG/Södra Viken fick eleverna en inblick i olika yrken och utbildningar, arbetsmarknadskunskap, entreprenörskap och ung ekonomi. Näringslivsenhetens bidrag i lektionerna var att prata om attityder, det personliga varumärket kopplat till sociala medier och andra sammanhang, självklart det lokala näringslivet och hur eleverna själva kan skaffa sig mer trygghet inför kommande gymnasieval genom att analysera sig själva med ett fåtal enkla frågor.

Eleverna fick också göra ett spännande studiebesök på Västanå Musik & Teater under tisdagseftermiddagen. Teaterchefen Leif Stinnerbom och skådespelerskan Hanna Kulle berättade om teatern och hur de bedriver verksamheten där. Några unga musiker från ensemblen fanns också på plats för att underhålla publiken och berätta om sina livsval och utbildningar som lett fram till där de befinner sig idag. Besöket avslutades med en rundvandring.

Som sista programpunkt under onsdagen fick eleverna bege sig till Frykensalen, Sunne Bibliotek och lyssna till Johanna Brink som föreläste om sin tid som UF-företagare och egenföretagare efter gymnasiet.



//Näringslivenheten

Kommentarer

Populära inlägg