Frida presenterar sig och sin verksamhet

Hej! Frida Berggren heter jag som kommer blogga för Sunnebloggen denna vecka. Jag är utbildad lärare och har arbetat på Skäggebergsskolan sedan 2012. Fram till juni 2022 var jag klasslärare eller mentor som det heter, men jag kände att jag ville prova på något nytt inom samma yrke. Så sedan augusti 2022 hittar ni mig, fortfarande på Skäggebergsskolan, men som lärare i fritidshem där jag arbetar närmast med mina kollegor på avdelningen, Linnea Hedström och Sarah Jordansson för att ge eleverna en så meningsfull fritid som möjligt, med de resurser och förutsättningar som vi har.

Veckans bloggare och Instagrammare Frida.

På min egen meningsfulla fritid är jag bland annat engagerad i olika idrottsföreningar där jag som ledare kan bidra till att främja ungas hälsa och välmående, vilket ger mig mycket tillbaka. Under den här veckan kommer mitt arbete som lärare i fritidshemmet på Linden 1 vara i fokus, som är en av tre fritidsavdelningar på Skäggebergsskolan.

Vad menas då med fritidshem?

Fritidshemmet ska ge eleverna en meningsfull fritid och social gemenskap. Vi ska på fritidshemmet stimulera elevernas (ja, det heter fritidselever) utveckling och fördjupa deras kunskaper och erfarenheter. Utbildningen på fritids ska ta hänsyn till elevernas behov, intressen och erfarenheter och anpassas efter deras olika förutsättningar. Lek, rörelse och skapande aktiviteter är viktigt! (från Skolverket)

Många elever är inskrivna på fritidshem idag och många av dem tillbringar mycket tid hos oss, både innan och efter skoldagen, men också på loven.

Så ni hör ju, vad viktigt fritids är för våra barn. Jag kommer under veckan att göra några inlägg om vad jag tycker är extra roligt och givande med att arbeta på en fritidsavdelning, hoppas ni hänger med!

x

Kommentarer

Populära inlägg