Dialogen med företag

 Att hålla kontakt med de lokala företagen är viktigt på flera sätt. Bland annat håller vi varandra informerade om nuläget och om olika utvecklingsidéer. Ett sätt att möta företag på är genom företagsbesök, företagsfrukostar (Mötesplats näringsliv) och företagsservicemöten.

Vid företagsbesöken deltar alltid någon från näringslivsenheten, ibland någon av våra kollegor från andra enheter och emellanåt politiker.

Under vår och höst arrangerar vi Företagsveckor där företagsbesök är en del av arrangemanget. Förra veckan hade vi Företagsvecka och tänkte berätta lite om den här. Under måndagen hälsade vi på hos 14 företag i olika branscher tillsammans med kommunledningen och politiker från kommunstyrelsen.

Tisdag och onsdag ägnades åt entreprenörskap och arbetsmarknadskunskap för årskurs 9 på Fryxellska skolan. Vi kallar dagarna för Framtidsdagarna och de berättar vi mer om i nästa blogginlägg.

Vi avslutade Företagsveckan med en föreläsning för det lokala näringslivet. Föreläsare var Henrik Eriksson som forskat kring vad som utmärker Sveriges bästa verksamheter. Han har kommit fram till att det finns fem principer som behöver uppfyllas för att bli riktigt framgångsrik.





//Näringslivsenheten

Kommentarer

Populära inlägg