Turismen är viktig för Sunne

Det finns många anledningar att besöka Sunne. En del kommer hit för att delta på ett evenemang, andra kommer för att besöka något av våra stora besöksmål, Mårbacka, Rottneros Park, Alma Löv och Berättarladan. I Sunne har vi årligen drygt 200 000 gästnätter (övernattande besökare). Dessa besökare är viktiga då de i större utsträckning handlar i butikerna, äter på restaurangerna och spenderar mer pengar än dagsbesökarna.

Vi marknadsför Sunne som en plats att besöka under webbplatsen Sagolika Sunne, i sociala medier och i appen Sagolika Sunne. När besökaren väl är på plats kan turistinformation fås på Sunne Bibliotek eller någon av våra nio Infopoints runt omkring i kommunen.

En del i uppdraget som turismutvecklare är att samordna och skapa mötesplatser för turismföretagare i Sunne kommun. En mötesplats som arrangeras efter sommaren är höstmötet. I år samlades cirka 25 personer för att summera sommaren, diskutera fortsatt samverkan och vi genomförde en workshop om evenemang i Sunne.

Bilder från några av alla träffar vi har med lokala turismföretagare.

En annan mötesplats är Bytesdagen där aktörer verksamma inom turism möts under våren för att dela och byta erfarenheter, marknadsföringsmaterial och kunskap. Vi arrangerar också soppluncher och tematiska möten där företag och organisationer kan mötas. För Sunnebor arrangerades ifjol Upptäckardagen, en dag då lokalbefolkningen ges möjlighet att upptäcka nya smultronställen runt om i Sagolika Sunne. Vi hoppas vi ses under Upptäckardagen 2024.

//Näringslivsenheten

Kommentarer

Populära inlägg