Bandet är hjärtat av "Så mycket bättre"

Jag vill jag belysa några som är sjukt viktiga här i produktionen, men som kanske inte alla tänker på. Nämligen bandet!














Det finns få personer som jag har sminkat så många gånger under min karriär som våra musiker i bandet. Och Britta Bergström, vår fantastiska körsångerska, är kanske den person jag klarar att sminka snabbast i världen! 😬😂jag behöver knappt tänka på vad jag gör när hon sätter sig i stolen framför mig.

Sen känner vi varandra ganska bra efter alla dessa år. Både jag och Britta har gjort samtliga säsonger av SMB tillsammans! Sen träffas vi självklart på andra jobb titt som tätt. Britta är ju en av Sveriges mest anlitade sångerskor. Hon har gjort allt från Eurovision till radiojinglar.

Här kommer ett litet smakprov av hur det har sett ut under åren!






















Jag och Britta lyckades komma i nästan likadana  outfits en dag för några säsonger sen.



















Tänk ändå att bandet har repat in och kört över 400 låtar de senaste säsongerna! Men de syns ju inte så mycket. För några år sen fick de byta plats med artisterna när de hade skrivit en låt som de skulle framföra och spela instrumenten själva. Då såg det ut så här:















Finns många berättelser om vad vi varit med om tillsammans. En rolig är från första året när älskade Barbro ”Lill-Babs” Svensson hade ramlat och skadat sig. Min dåvarande kollega Jenny var iväg och tog hand om henne på rummet och jag var iväg på nåt annat ärende. När jag kommer in i sminklogen står Britta och sminkar Plura. Han hade helt enkelt kommit till sminket och letat efter oss och Britta tänkte att hur svårt kan det va? Han var lite tveksam, men hon övertygade honom att hon hade koll! 😂

Sen har stackars Britta många gånger blivit inkastad i ladan lite halvfärdig när vi helt enkelt inte haft tid att helt göra färdigt henne. Om t.ex en artist presenterar sin låt tidigt in i lunchen/middagen. Men Britta är cool, hon bryr sig inte så mycket!


















Sen är det slitigt för alla inblandade. Då och då får man ta sig en snabb tupplur mellan låtarna! 😬















Så tänk lite extra på bandet nästa gång ni ser ett avsnitt, de är på många sätt hjärtat av Så mycket bättre!

/Maria

Kommentarer

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

Populära inlägg