Midsomrarna i min barndom har en speciell plats i mitt hjärta

Då är det dags för mig att göra den sista uppdateringen om min vardag här på bloggen. Hoppas ni har funnit det intressant att se hur jag har det på dagarna, jag har ju kanske inte det vanligaste jobbet.

Nu ska jag faktiskt vara mammaledig på heltid ett tag framöver. Det startar ju lämpligt nog med midsommar. Önskar att vi hade tid att åka till Sunne och fira där, men då min man jobbar idag och hans son som firar med oss måste vara tillbaks i Stockholm på lördag så känner vi att det blir för stressigt att åka fram och tillbaks för bara ett dygn. Det får bli en lite längre tripp senare i sommar istället!

Men midsomrarna i min barndom har en speciell plats i mitt hjärta. Vi var väldigt många barn i samma ålder på vår gata. Och familjerna samlades för ett gemensamt firande med midsommarstång, mat i överflöd samt lekar och musik. (Med min kära morfar i spetsen, spelandes på sitt dragspel.)

Senare i livet åkte jag istället till Karlskoga och firade med en av mina bästa vänner på hennes släkts gård. Vi vallfärdade från Stockholm och firade på liknande sätt där. (Förutom att det inte var så många barn).



















Men de senaste åren har vi firat midsommar i Turkiet, närmare bestämt Side. Min familj har lägenhet där och är en plats som jag tycker väldigt mycket om! Vi har väldigt många goda vänner där och när vi gifte oss så skedde det på vår favoritstrand där. 



 

 

 
























Tyvärr blir det inte midsommar i Turkiet  i år då vi tycker att Flisan är för liten för värmen där nu. Så vi stannar hemma och firar med vänner här i Stockholm med sill, potatis, grillat och självklart jordgubbstårta! 

Så med detta lämnar jag er nu. Min dotter behöver min uppmärksamhet och jag ska snart väcka tonåringen på övervåningen så vi kan åka och handla innan resten av Stockholm gör det! 

 Ha en underbar sommar! 

/Maria

Kommentarer

Populära inlägg