Nu är våren på väg

Nu är våren på väg! Vilket fantastiskt väder vi haft några dagar. SOL! Gissa om jag saknar sol? Det är 25-30 grader varmt på dagarna i Egypten nu. Men vi har i alla fall lite sol i Sverige. Det är konstigt dä där med temperaturer. I Egypten är det någon som uttrycker att det är varmt ibland. Här pratar man inte om nått annat. Folk är nästan fixerade vid hur många grader varmt eller kallt det är.
I början när jag hade flyttat hit misstog jag mig ofta. Solen sken och jag trodde naturligtvis att det var varmt ute. Jessica sa visserligen till mig att det var kallt. Men vadå kallt? Solen sken ju. Det va inte helt ovanligt att jag gick ut utan jacka, för att väldigt snabbt vända in tillbaka och hämta en. Det kvittade ju vilken temperatur hon påstod att det var ute. Jag hade ju inga referenser till temperaturer i siffror. Det är bara turisterna i Egypten som vet hur många grader varmt det är där…

Hur många har aircondition i sitt hus i Sverige? Inte många. Men va mycke roliga modeller på element det finns. Hade jag aldrig sett förut. Har man värme i Egypten är det oftast en aircondition med ett värmeelement i.

Något mer som fascinerar mig är hur man bygger hus här som står emot alla dessa väderlekar. Vilket roligt ord…Väderlek! Vi bygger inga hus i trä. Det trä vi behöver för t ex möbeltillverkning importerar vi från bl a Sverige. Coolt va! Å skulle vi bygga hus av trä i Egypten skulle de väl självantända på sommaren. Däremot bygger vi dörrar och fönster i trä. Det var det jag utbildade mig till på gymnasiet. Finsnickeri med specialisering på fönster och dörrkonstruktioner. Men det har jag ingen användning av nu. Finns det ens nån som bygger sånt för hand i Sverige längre? Nu var jag väl inte typen som slet ihjäl mig under gymnasietiden direkt. Så det är nog inte mycke utav den kunskapen jag har kvar idag ändå.

Tur att man har skaffat sig en ”Internationell” utbildning. Laga mat kan man ju göra i vilket land som helst…

/ Ahmed

Kommentarer

Populära inlägg