Simon Forslund, fotbollsmålvakt presenterar sig

När man som i mitt fall har befunnit sig ifrån Värmland i 4,5 år har det hänt otaliga gånger att jag har stött på personer som visat intresse för varifrån jag kommer. Egentligen vill jag direkt säga Östra Ämtervik när den frågan kommer, eftersom det är där jag är uppvuxen.
Problemet med det, vilket jag har upptäckt, är att Östra Ämtervik inte alls ger samma slagkraft i reaktionen hos den jag kommunicerar med, jämfört med Sunne. 

När jag nämner Sunne är det sällan någon som står och kollar på mig som ett frågetecken då Sunne ofta associeras med en hel del. De flesta nämner att de någon gång har varit där och åkt skidor. Andra nämner att de har varit på Spa i Sunne, att de har koll på Mallbacken och Västanå teater, eller har spelat golf i Sunne. 
Till de som säger sig besökt Mårbacka har jag ofta replikerat något i stil med ”…och Mårbacka ligger faktiskt i Östra Ämtervik, där jag egentligen är uppvuxen”. Enbart i samtal med de mest intresserade personerna leder detta till att jag får berätta hur Östra Ämtervik ser ut och vad mer som finns där.
Min far har reagerat med lätt förtvivlan några gånger när han har hört mig säga Sunne före Östra Ämtervik, vilket jag kan förstå. Tyvärr faller jag ofta offer för benägenheten att vilja skapa flyt i samtalen med nya bekantskaper. 

Simon Forslund
Simon Forslund är fotbollsmålvakt i FC Trollhättan

Jag heter Simon Forslund.
Jag är uppvuxen i Östra Ämtervik men har bott utanför Värmlands gränser i 4,5 år. Jag lämnade dåvarande bostadsorten Karlstad år 2016 för flytt till Uddevalla, vilket så småningom ledde mig vidare till Trollhättan där jag bor nu. Anledningen till att jag hamnade i dessa trakter har med min stora passion att göra, fotbollen. Jag har spelat fotboll så länge jag kan minnas och är idag en 29 årig målvakt som gör mitt bästa för att hjälpa min nuvarande klubb FC Trollhättan att klättra högre upp i seriesystemet. Sunnebloggen är ett ypperligt forum för mig att beskriva fotbollens komplexa värld och förklara vad som är viktigt för en målvakts position när motståndarna attackerar i den så kallade yttre korridoren, och varför jag tycker det är så bra att rulla musklerna mot en ”skumrulle” före varje träning och match. 

Jag lovar att inte skriva om detta. Jag kommer visserligen skriva om fotboll, men kommer huvudsakligen skriva om det i relation till mitt andra stora intresse - psykologi. Många av de psykologiska fenomen och utmaningar jag har stött på inom fotbollen kan i högsta grad relateras till livet i allmänhet. Sannolikt kommer jag även att låta min nostalgiska ådra komma till uttryck om kommunen där jag är uppvuxen.

Hälsningar Simon Forslund

Kommentarer

Populära inlägg