Saknar cykelväg på naturskön sträcka

Nu på sommaren brukar jag ofta cykla till Sunne. Mellan Rottneros och Sunne finns det en fin cykelväg iordning, men ingen mellan Ämtervik och Rottneros. Men istället för att cykla längsmed 45:an till Rottneros brukar jag ta små vägar och då cyklar jag Sjögata, sen förbi Öjerviks station, på en sommarstugsväg längs med ett gärde och genom allén till Öjerviksgård.

Den här vägen tycker jag är en av de finaste platserna att cykla på då det är så otroligt fint för på ena sidan av vägen är det skog på andra sidan går vägen för det mesta bara några meter från Fryken. Så om det är en varm sommardag så är det bara att slänga sig i sjön.

Det enda som gör att vägen blir besvärlig är att det saknas cirka 40 meter väg efter man cyklat förbi Öjervik station. Detta gör vägen farlig då det är en ganska djup ravin och som det är nu måste alla som går/cyklar den här vägen gå på järnvägen under den här sträckan.

Så om det skulle finnas en bro, eller bara en gångstig på sidan så skulle den antagligen ännu fler cykla den här fina vägen under sommaren istället för att ta bilen.

För nu är det knappast den väg man väljer om man cyklar med barn, eller rekommenderar för turister på grund av att man måste vara uppmärksam eller ha koll på tågtiderna, och det är ju slöseri när vi har en så himla fin cykelväg!

/Olivia





Bilden från en cykeltur längs med
 Sjögata en sommarkväll förra året.




Kommentarer

Populära inlägg