En dag på jobbet
En vanlig dag hos mig börjar alltid med en kopp kaffe och prata med både pedagogerna och barnen.
Vi går igenom antal barn och kollar om det är någon specialkost.
Hos oss så har vi frukost kl 7.45, lunch 11.15 och mellis 14.00.
Det finns 2 avdelningar som heter Grodan och Ekorren.
Jag försöker baka nästan varje dag för att hålla ner kostnaderna på bröd, det är helt galet vad matpriserna har skenat de senaste åren. Men det gör att man också gör allt för att återanvända det som blir över, som tex gröt blir bröd som sedan kan bli brödkrutonger eller bröd igen.
Det är egentligen ens egna fantasi som sätter stopp.
När lunchen har serverats så brukar jag gå ut på avdelningarna och kolla om det behövs påfyllning. Det är då som den där belöningen kommer, den som gör att man verkligen älskar sitt jobb.
Alla fina ord som man får är helt fantastiskt och gör att det är så kul att jobba.
Ibland så försöker vi även servera och laga mat ute, vi tex uppmärksammade Samernas nationaldag genom att baka brödet gahku ute vid grillen. Alla barn som ville fick vara med att kavla och lägga brödet på hällen. Mycket lyckad och mysig dag även om vi alla luktade grillade korvar efteråt...
Inom kommunen så har vi lite olika storlekar på förskolor, det som fungerar hos mig kanske tex inte fungerar på ett större ställe m.m . Vissa kök får sin mat levererad till sig från ett större kök men många lagar mat på stället.
Vi försöker även hjälpa varandra om det fattas personal någonstans.
Imorgon så ska jag berätta lite om vad vi hittade på under sportlovsveckan.