En instagrammers bästa vän

Likes likes likes. En instagrammers bäste vän. Det var via instagram jag fick mina första sälj, utomlands dessutom. Det lät coolt tyckte jag. 

Jag insåg att om jag skulle kunna nå ut till folk var jag tvungen att skapa ett varumärke.

Så jag började samla följare och likes på instagram och insåg snart att det här är något som kommer ta otroligt lång tid. Under mitt första år på instagram samlade jag ihop 900 följare. Efter mitt andra år hade jag knappt 2 000 följare. Under mitt tredje år hade jag 10 000 följare. 

På en vecka har mina bilder exponerats för 150 000 olika människor, det blir en del om vi multiplicerar det med 52 veckor. 

Allt började eskalera för lite mer än ett år sedan. Jag kom av en slump i kontakt med en youtuber vid namn “Skallagrim” som är känd för att han testar medeltida vapen med mera. 

Nils Ögren skickade iväg en av
sina yxor till en youtuber.
Sedan skaffade han F-skatt.















Jag skickade en yxa som jag tillverkat till honom, utan några som helst garantier. Det var inte säkert att han ens skulle nämna det till någon. Plötsligt en dag när jag stod och arbetade i smedjan fick jag en väldans massa meddelanden på Facebook, från folk jag inte kände. 

Jag insåg då vad som måste ha hänt. Han har släppt en video med min yxa. Jag slängde mig i bilen och körde. Väl hemma satte jag på youtube på tvn och fick syn på videon. Så nervös har jag inte varit många gånger kan jag säga. 

Allt gick bra och han var supernöjd med yxan. Videon har idag nästan 900 000 visningar.

Efter detta skaffade jag F-skatt.

/Nils


Kommentarer

Populära inlägg