Topp-60 i världen

Cyklar jag bara ett stenkast från Sundgatan där mormor och morfar och även jag senare bodde hittar jag KlubbElva. På KlubbElva återfinns bland annat min stora fritidspassion numera, crossfit, samt min rätt nyfunna vän, David Beattie.

Bild från ett av mina besök hos David och KlubbElva


Tränar hårt för att vara +60

Hemma i Arvika tränar jag hårt för att vara +60, minst fem dagar i veckan och då handlar det om ganska tuff styrke- och konditionsträning. David kommer till mig i Arvika ibland och tränar och ibland åker jag till honom i Sunne även om utbytet minskat under pandemin.

Drömmen att få tävla i VM i crossfit i USA

Åldern till trots tävlar jag dessutom i crossfit och tillhör för tillfället topp-60 i världen i min åldersklass inkluderat topp-tio i Europa. Det finns en avlägsen dröm att få tävla i VM i crossfit i USA men drömmen blir avlägsnare i takt med att tiden går. Jänkarna med flera är tuffa att tas med men snart ska det i alla fall göras ett nytt försök att nå VM.

Familjen och kompisar det viktigaste i livet

Förutom egna familjen är det också kompisar som David som är viktigast i livet. Jag tänker ofta på mina kompisar, på barn- och ungdomsvänner, på skolkamrater och på idrottspolare.  

Några finns inte längre med oss och insikten att livsresan börjar närma sig slutstationen smyger sig på en så smått.

David Beattie och jag syns till vänster i bild. Från Crossfit Mejeriet i Arvika

Stolt fryksdaling

Vid dessa tillfällen brukar det lätta upp att cykla, och tänka på Sunne. Jag vet inte hur många gånger jag sagt till vänner och andra att jag är från Fryksdalen, att jag är fryksdaling.

Och varje gång jag sagt detta har jag gjort det med stor stolthet i rösten.
/Hans-Åke Henriksson

Kommentarer

Populära inlägg